Ένας μήνας για τις 22 Μάρτη

Μετά την απόφαση της ΑΔΕΔΥ, την προηγούμενη βδομάδα, τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά στις 22 Μ αποφάσισαν να στηρίξουν:

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΟΕΝΓΕ, το Σωματείο Εργαζομένων στην Κόκα Κόλα, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Γεννηματά, η ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων, o Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αμαρουσίου, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗρακλείου, η ΕΡΑ Ηρακλείου, οι φοιτητικοί σύλλογοι Ιατρικής και Βιολογικού Ηρακλείου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ηρακλείου Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, η Ενωση Ιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ρεθύμνου - ενώ αποφάσεις έχουν ήδη πάρει πάνω από 30 περίπου σωματεία, ομοσπονδίες, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι.

Στα ψηφίσματά τους ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΟΕΝΓΕ (12/2) αναφέρουν: “Συμμετέχουμε στην διεθνή μέρα δράσης κατά της φασιστικής απειλής και του ρατσισμού που καλούν κινήματα και συνδικάτα στην Ευρώπη στις 22 Μάρτη. Ήδη σε Λονδίνο, Γλασκώβη, Βαρκελώνη, Κοπεγχάγη, Βαρσοβία, Βιέννη, Ν.Υόρκη, Μελβούρνη καλούν σε μαζικές διαδηλώσεις. Θα προστεθούν άμεσα πολλές άλλες πόλεις...

Χωρίς Φαρμακονήσια

Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη απαλλαγμένη από το ρατσισμό και τους νεοναζί, χωρίς φτώχεια και εξαθλίωση, χωρίς Φαρμακονήσια και Λαμπεντούζες και την FRONTEX που στέλνει στο θάνατο χιλιάδες, χωρίς μνημόνια για χάριν των αρπακτικών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που με τις πολιτικές λιτότητας στρώνουν το έδαφος στην ακροδεξιά”.

Στους δήμους Αθήνας και του Ελληνικού που έχουν πάρει αποφάσεις για κάλεσμα στο συλλαλητήριο ήρθε να προστεθεί στις 16/2 και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νέας Ιωνίας. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συμφωνήθηκε να παρθούν πρωτοβουλίες για να αναδείξουν τις δράσεις που ετοιμάζουν ήδη στα σχολεία εκπαιδευτικοί, μαθητές, σύλλογοι γονέων ενόψει της 22 Μάρτη.

Στο μεταξύ συνεχίζονται σε μια σειρά από πόλεις και γειτονιές, τοπικές συσκέψεις και συνελεύσεις της ΚΕΕΡΦΑ. Το σαββατοκύριακο 15-16/2 έγιναν σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, την προηγούμενη Τετάρτη 12/2 στην Πάτρα (βλέπε δίπλα), ενώ την Τρίτη 18/2 την ώρα που η εργατική αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο γινόταν η συνέλευση στη Θεσσαλονίκη.

Ενόψει τις 22 Μάρτη αγωνιστές-τριες του θεάτρου και των εικαστικών τεχνών θα οργανώσουν αντιφασιστικό δεκαήμερο (βλέπε δίπλα), ενώ ήδη στη συναυλία που δόθηκε για την ΕΡΤ στο Περιστέρι την υποστήριξή τους στις 22 Μ δήλωσαν μια σειρά από τραγουδιστές και μουσικοί.


Συνελεύσεις ΚΕΕΡΦΑ

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/2, στέκι ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Ραγκαβή 69), 6.30μμ

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/2, Πνευματικό Κέντρο Ν.Φιλαδέλφειας, 7μμ

Οργανώνεται από την 'Ενωση γονέων Ν.Φιλαδέλφειας και την ΚΕΕΡΦΑ.

ΧΑΝΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/2, Πολυτεχνείο, 1μες

Εκδήλωση-συζήτηση ‘’ Βαδίζοντας προς τις 22 Μάρτη-Παγκόσμια μέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού’’

Χαιρετίζουν οι γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν, η μητέρα Σούκραν Μπίμπι, ο πατέρας Χαντίμ Χουσείν και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/2, Εργατικό Κέντρο, 7μμ

Ανοιχτή συνέλευση

ΛΑΥΡΙΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/3, Πνευματικό κέντρο Λαυρίου, 6μμ

ΒΡΙΛΗΣΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/3, ΤΥΠΕΤ, 6μμ

ΣΧΟΛΕΣ

ΦΜΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/2, Μαθηματικό 2ος όροφος, αιθ. Γ21

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/2, 'Ουλωφ Πάλμε,

Αντιφασιστική πικετοφορία για τις 22 Μάρτη

ΠΑΝΤΕΙΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/2, αιθ.Β1, 3μμ

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 5/3, 2μμ

Ν. ΚΟΣΜΟΣ - ΚΟΥΚΑΚΙ

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/3 Ash in Art (Ηρακλέους 10 & Καλλιρόης - έναντι μετρό Φιξ), 9.30μμ

Πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης της ΚΕΕΡΦΑ


Πάτρα

Την Τετάρτη 12/2 πραγματοποιήθηκε στο Eργατικό Κέντρο της Πάτρας εκδήλωση με τους γονείς του δολοφονημένου από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής Σαχζάτ Λουκμάν και τον Πέτρο Κωνσταντίνου συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε πάνω από 70 άτομα που ήταν ανένταχτοι αγωνιστές από τον χώρο της αριστεράς, αγωνιστές από τον αναρχικό χώρο, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συμμετείχαν μετανάστες από το σχολείο μεταναστών.

Η συζήτηση κινήθηκε πάνω στο πώς αυτή τη στιγμή πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους φασίστες, ότι χρειάζεται να τους ξηλώσουμε από κάθε εργατικό χώρο, σχολείο και σχολή.

Διαπιστώθηκε από πολλούς ότι το κίνημα ήταν αυτό που έβαλε στη φυλακή τους φασίστες και ότι έπαιξαν ρόλο οι μεγάλες μάχες που δόθηκαν στη Μανωλάδα, το μεγάλο συλλαλητήριο που πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας στις 19 Γενάρη και το συλλαλητήριο που γέμισε τα στενά του Κερατσινίου μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Από πολλές τοποθετήσεις τονιζόταν η δυνατότητα να οργανώσουμε μεγάλες κινητοποιήσεις και στη Πάτρα καθώς και η δυνατότητα να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή από την Πάτρα στο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 22Μ.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης κλείσαμε τις πρώτες συμμετοχές, πολύς κόσμος άφησε τα στοιχεία του για να οργανώσει μαζί με τη ΚΕΕΡΦΑ την καμπάνια για τις 22Μ και ορίσαμε καινούργια συνέλευση στις 25/2.

Φωτεινή Λυσικάτου


Χαλάνδρι

“Το πρωί του Σαββάτου 15/2 οι θρασύδειλοι δολοφόνοι ναζιστές της Χρυσής Αυγής τόλμησαν να εμφανιστούν στο Χαλάνδρι και να μοιράσουν υλικό μίσους. Τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας ήταν άμεσα. Πάνω από πενήντα άτομα από συλλογικότητες, φορείς και κατοίκους της γειτονιάς μαζευτήκαμε στην πλατεία του Χαλανδρίου για να διατρανώσουμε ότι οι φασιστικές προκλήσεις δεν θα περάσουν στη γειτονιά μας!” αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ Χαλανδρίου.

“Με πανό και συνθήματα πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους του Χαλανδρίου, μοιράστηκε αντιφασιστικό υλικό και οι διαδηλωτές 'καθάρισαν' τους δρόμους από τα φασιστικά σκουπίδια που άφησαν πίσω τους οι νεοναζί. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θερμή και μεγάλη, ενώ ταυτόχρονα κάτοικοι μας ενημέρωσαν πως και οι ίδιοι νωρίτερα πετούσαν τις εφημερίδες και τα τρικάκια μετά το πέρασμα των φασιστών. Συνεχίζουμε την οργανωμένη δράση μας ενάντια στη Χρυσή Αυγή, ταυτόχρονα με τη μάχη ενάντια στο ρατσισμό, για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ενάντια στο διωγμό τον Ρομά από τον καταυλισμό στο Νομισματοκοπείο...”

Αμυγδαλέζα

“Ο Χουράμ Σαχζάτ του Μπασίρ με αριθμό κρατούμενου 2663 στην πτέρυγα Α3 δωμάτιο 6 στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας κατήγγειλε στην ΚΕΕΡΦΑ και την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος ότι σήμερα (17/2) στις 18.45 χτυπήθηκε από αστυνομικό μπροστά σε συγκρατούμενούς του” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ.

«Ο Αστυνομικός με χτύπησε στο κεφάλι όταν του ζήτησα επίμονα ένα παυσίπονο. Η απάντηση του αστυνομικού ήταν «άντε γαμήσου, φύγε, πήγαινε μέσα βρωμιάρη» καταγγέλλει ο Χουράμ.

Τις τελευταίες μέρες, η ΕΛΑΣ προχωρά σε απελάσεις χωρίς την θέληση των κρατούμενων αφού αρνούνται να υπογράψουν «οικειοθελή επαναπροώθηση». Οι ευθύνες ανήκουν στον ίδιο τον υπουργό Ν. Δένδια που καλύπτει αυτά τα περιστατικά. Απαιτούμε την τιμωρία του αστυνομικού που χτύπησε τον Χουράμ Σαχζάτ. Είναι ώρα να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια” τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αμπελόκηποι

Εκδήλωση με θέμα “Φασισμός, δικτατορία και δημοκρατία στην Ελλάδα, από το μεσοπόλεμο ως σήμερα” έγινε στις 15/2 στο 12o-115o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, δίπλα στον Ερυθρό Σταυρό, με ομιλητές τους Μιχάλη Λυμπεράτο, διδάσκοντα στο Πάντειο, Γιώργο Μαργαρίτη, καθηγητή σύγχρονης ιστορίας στο Α.Π.Θ και τον Προκόπη Παπαστράτη, καθηγητή ιστορίας στο Πάντειο.

“Την εκδήλωση οργάνωσαν ο Ά Συλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε, η Β' ΕΛΜΕ Αθήνας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου "Άγιος Σάββας", ο Σύλλογος Εργαζομένων Γηροκομείου και άλλες συλλογικότητες της γειτονιάς” μας λέει η Μαρία Γρυσμπολάκη. “Συμμετείχαν περίπου 100 άτομα, όχι μόνο εκπαιδευτικοί, αλλά εργαζόμενοι και γονείς. Από την δική μας την πλευρά σαν ΚΕΕΡΦΑ τονίσαμε τη σημασία της 22 Μάρτη σαν Διεθνή μέρα αντιφασιστικής δράσης και μαζέψαμε αρκετές υπογραφές. Ηταν χαρακτηριστικό ότι ήδη το θέμα έχει ανοίξει και σε Συλλόγους Γονέων, που προσανατολίζονται να συμμετάσχουν”.