Τα πολυεθνικά χημικά της Συρίας στο Λυβικό

«Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι στο πλαίσιο των διεθνών καπιταλιστικών ανταγωνισμών, το περιβάλλον και η υγεία των λαών είναι από τους μεγάλους χαμένους. Η λύση της υδρόλυσης «εν’ πλω» σύμφωνα με την ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για το θαλάσσιο περιβάλλον, μιας και τα παραπροϊόντα της είναι τοξικές ουσίες επικίνδυνες και αυτές για το θαλάσσιο περιβάλλον. Με τη στήριξη και της «πράσινης» ΕΕ, επιβαρύνονται τα «διεθνή χωρικά ύδατα» με την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, και όχι οι ισχυροί καπιταλιστικοί όμιλοι, που εμπλέκονται στο κύκλωμα παραγωγής και εμπορίας χημικών όπλων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητά να σταματήσει άμεσα κάθε σχέδιο «καταστροφής» - διάθεσης του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο θάλασσα. Καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που αποδέχεται παθητικά τους σχεδιασμούς των Διεθνών Οργανισμών για την καταστροφή του Συριακού χημικού οπλοστασίου ανοικτά της Κρήτης και απαιτεί να σταματήσει κάθε τέτοια ενέργεια.

Το κόστος για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου να επιβαρύνει τα ιμπεριαλιστικά κράτη και τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που κερδοσκοπούν δεκαετίες τώρα από την παραγωγή και εμπορία των χημικών όπλων με θύματα εκατομμύρια ανθρώπους και το φυσικό περιβάλλον σε όλο τον πλανήτη».

Γιάννης Μακαρώνας