Εκλογές στον Άγιο Σάββα

“Το σωματείο μας συμμετείχε και πρωτοστάτησε σε όλες τις κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας. Δεν έλλειψε από καμία απεργιακή μάχη και συγκέντρωση. Βρεθήκαμε οργανωτές και συμπαραστάτες στη μάχη του φθινοπώρου ενάντια στα κλεισίματα νοσοκομείων και στη διαθεσιμότητα συναδέλφων. Μπλοκάραμε την απόλυση των συναδέλφων μας οδηγών στα νοσοκομεία στηρίζοντάς τους απεργιακά τη στιγμή που η ΠΟΕΔΗΝ τους είχε ξεγραμμένους. Υπερασπιστήκαμε συναδέλφους μας ενάντια στον εκφοβισμό και τις διώξεις της διοίκησης. Κυνηγήσαμε τους γραφειοκράτες του ΔΝΤ(Τask Force) την περασμένη Άνοιξη από το νοσοκομείο μας. Συντονιστήκαμε και δράσαμε με φορείς, συλλόγους ασθενών ενάντια στον αποκλεισμό των ανασφάλιστων από το ΕΣΥ. Συντονίσαμε τα βήματά μας και με άλλους εργαζόμενους. Βρεθήκαμε στις πύλες της ΕΡΤ ενάντια στο «μαύρο». Κινηθήκαμε απεργιακά μαζί με τους καθηγητές και τα πανεπιστήμια για να μην περάσουν οι απολύσεις. Στηρίξαμε κάθε αντιρατσιστική, αντιφασιστική κινητοποίηση, που κράταγε τα νοσοκομεία και τις γειτονιές μας μακριά από το ρατσισμό της κυβέρνησης και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Επιμείναμε στην ανάγκη συμμετοχής όλων των συναδέλφων μέσα από τις γενικές συνελεύσεις και διευρύναμε τη δράση της επιτροπής αγώνα.

Επειδή ο αγώνας είναι κοινός και θέλει συντονισμό, το σωματείο μας πήρε την πρωτοβουλία να συγκροτήσει μαζί με άλλους συνδικαλιστές και υγειονομικούς το συντονιστικό σωματείων, επιτροπών αγώνα και εργαζόμενων νοσοκομείων.

Η συμμετοχή και στήριξη του ψηφοδελτίου της Ενωτικής Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων θα είναι ένα ακόμη βήμα σε αυτό το δρόμο. Για ένα σωματείο ακόμα πιο δυνατό στήριγμα στην κλιμάκωση, τον συντονισμό και την νίκη των αγώνων μας. Η προάσπιση της Υγείας ως δημόσιου αγαθού είναι πάνω από τα κέρδη, πάνω από τις τράπεζες, πάνω από χρέη, πάνω από ευρώ και ΕΕ”.