Φασιστική επίθεση στο Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου

“Οι τρομοκράτες χτύπησαν δυό φορές στου Ζωγράφου: με το διπλό ακροδεξιό τους πρόσωπο η κυβέρνηση κλείνει τον ΕΟΠΠΥ, οι φασίστες γράφουν συνθήματα στα γραφεία του ΚσΠ...

Οι φασίστες νεοναζί των Αυτόνομων Μαιάνδρων Εθνικιστών (ΑΜΕ), μια ομάδα διάσπαση της Χρυσής Αυγής με αρχηγό τον γνωστό Περίανδρο καταδικασμένο για απόπειρα δολοφονίας του αγωνιστή φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή το 1998, έγραψαν συνθήματα στα γραφεία του Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου. Για άλλη μια φορά στοχοποιούσαν τον σύντροφο Πέτρο Κωνσταντίνου, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής κίνησης Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας.

Αυτή τη φορά γράψανε «Πέτρο σε βρήκαμε», ενώ σε άλλα συνθήματα γράφανε «Πέτρο σε ψάχνουμε». Ο σ. Πέτρος Κωνσταντίνου δεν είναι μόνος του, οι φασίστες και οι νεοναζί θα βρίσκουν απέναντί τους ένα ισχυρό διεθνιστικό ταξικό αντιφασιστικό κίνημα. Δεν είναι η πρώτη φορά που «χτυπάνε» στην περιοχή, καθώς πρόσφατα γράψανε συνθήματα στα γραφεία του Δικτύου Αλληλεγγύης στου Ζωγράφου. Πρόκειται για ένα από τα πολλά χτυπήματα σε γραφεία και στέκια της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς”.

“Τα φασιστοειδή έβαλαν στο στόχαστρο μια δημοτική κίνηση που συμμετέχει ενεργά στην πάλη ενάντια στο νεοναζισμό αλλά και στις κυβερνητικές πολιτικές των μνημονίων, τις περικοπές, τη διάλυση του ΕΟΠΠΠΥ. Σήμερα μάλιστα το πρωί υπήρχε παρέμβαση για να αποτραπεί το κλείσιμο του τοπικού ΕΟΠΠΥ” καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ. “Πριν από δύο βδομάδες στα γραφεία αυτά έγινε εκδήλωση με συμμετοχή των γονέων του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν που δολοφονήθηκε από χρυσαυγίτες. Η Ράνια Νενεδάκη, δημοτική σύμβουλος Ζωγράφου του «Κινήματος στη πόλη του Ζωγράφου» μαζί με το Πέτρο Κωνσταντίνου συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση...”