Συναυλία ΕΡΤ - Η επόμενη στο ανοιχτό Ραδιομέγαρο!

Από το απόγευμα οι εξέδρες άρχισαν να γεμίζουν, ενώ περιμετρικά τις κοσμούσαν τα πανό σωματείων κι αγωνιζόμενων κλάδων που στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ. Οι καθαρίστριες του υπ.Οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες, απεργοί του ΕΟΠΥΥ, οι εργαζόμενοι της Ιντρακόμ, του ΟΣΕ (οι οποίοι και παρέδωσαν επιταγή 5.500 ευρώ στο απεργιακό ταμείο της ΠΟΣΠΕΡΤ), των ΟΤΑ, οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί, ο ‘Συντονισμός Ενάντια στα Κλεισίματα, τις Διαθεσιμότητες, τις Ιδιωτικοποιήσεις και τις Εργολαβίες’, η UNI-MEI (Διεθνής Συνδικαλιστική Ομοσπονδία), οι Financial Crimes, η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία, είναι μόλις ένα μικρό δείγμα από τους δεκάδες συνδικαλιστικούς, τοπικούς και πολιτικούς φορείς που έσπευσαν να συμμετέχουν και να ενισχύσουν τη συναυλία της ΕΡΤ. Και φυσικά ένας μεγάλος κατάλογος καλλιτεχνών που, παίζοντας αφιλοκερδώς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, θύμισε το διαρκές πολιτιστικό φεστιβάλ που λάμβανε χώρα επί 5 μήνες στο Ραδιομέγαρο. Εκεί όπου, σύμφωνα με τα λεγόμενα των εργαζομένων, θα πραγματοποιηθεί σύντομα η επόμενη συναυλία, εκφράζοντας έτσι την αισιοδοξία ότι ο αγώνας της ΕΡΤ θα αποδειχτεί νικηφόρος.

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν όταν το κατάμεστο στάδιο για ένα λεπτό βυθίστηκε στη σιωπή, τιμώντας τους επτά νεκρούς του αγώνα της ΕΡΤ.

Εργαζόμενοι της ΕΡΤ, καλλιτέχνες και συμπαραστάτες μίλησαν στην Εργατική Αλληλεγγύη:

“Συμπληρώσαμε 8 μήνες. Συνεχίζουμε με την ίδια δύναμη και με μεγαλύτερο καπρίτσιο. Κάναμε μια συναυλία η οποία πέτυχε 100%. Είμαστε όλοι μαζί και πιστεύω ότι πλησιάζει η ώρα της δικαίωσης. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί δεν κρύβω ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η συναυλία είχα κάποιους φόβους μήπως δεν πετύχει. Παρ'όλα αυτά τόσο ο κόσμος όσο και οι καλλιτέχνες, έδωσαν την ψυχή τους και πέτυχε απόλυτα. Το επόμενο ραντεβού θα είναι με την ΕΡΤ μέσα στο Ραδιομέγαρο”.

Γιάννης Λευκιμμιάτης, εργαζόμενος ΕΡΤ

“Άλλη μια φορά είμαστε εδώ. Μαζευτήκαμε αρκετοί από τους συναδέλφους μου, για να καταγγείλουμε για τα πολλά πλέον εκατομμύρια απολυμένων. Να καταγγείλουμε αυτή τη φασιστικότατη στάση, που πατάει τους λαούς στο σβέρκο. Να καταγγείλουμε τα εκτελεστικά όργανα των διεθνών νταβατζήδων που είναι αυτοί που μας κυβερνούν εδώ. Και μοιάζουν θλιβεροί λογιστές των αφεντικών τους”.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου, τραγουδοποιός

“Από την πρώτη στιγμή που κλείσανε την ΕΡΤ, βρέθηκα κοντά σε αυτούς που αγωνίζονται ενάντια σε αυτή την άδικη απόφαση. Αυτοί οι 8 μήνες έδειξαν ότι ο αγώνας για την ΕΡΤ είναι δίκαιος. Είναι διαρκής, μαζικός και γι' αυτό πιστεύω ότι θα νικήσουμε στο τέλος”

Καλλιόπη Βέττα, τραγουδίστρια

“Είμαστε εδώ σήμερα γιατί το ‘μαύρο’ έχει γίνει επιδημία και στηρίζουμε την αντιβίωση!”

Θοδωρής Βλαχάκης, ντράμερ Magic De Spell

“Πέρασαν 8 μήνες. Για κάποιους η ΕΡΤ έχει κλείσει, για κάποιους συνεχίζει να είναι ανοιχτή. Για μένα προσωπικά και για πολλούς που είμαστε εδώ, η ΕΡΤ δεν πρόκειται να κλείσει. Την κρατάμε ανοιχτή με τη φωνή μας και την αγάπη μας. Και θα παραμείνει ανοιχτή. Ας μη σταματήσουμε να λέμε σε κάθε παρέα για το ζήτημα της ΕΡΤ. Αν το λέμε κάθε μέρα θα παραμένει ανοιχτή. Αν την ξεχάσουμε θα κλείσει”.

Γιάννης Σιδηράς, τραγουδοποιός

“Είμαστε εδώ για συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Είναι μια μάχη πολύ μεγάλη και με χαρά βλέπω να στέκονται στα πόδια τους όρθιοι. Δεν θα μπορούσα να λείπω από τη συναυλία συμπαράστασης γιατί πέρασα δυόμιση χρόνια στην ΕΡΤ ως ραδιοφωνικός παραγωγός. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι εδώ, την κρατάνε ζωντανή και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος. Υπάρχει μια ΕΡΤ ανοιχτή και μια ΔΤ ανύπαρκτη. Προσπαθούν να τη στήσουν και δεν μπορούν. Γιατί οι πιο άξιοι είναι στην ΕΡΤ”.

Κώστας Θωμαΐδης, μουσικός

“8 μήνες αγώνα, 8 μήνες ελπίδα για όλους τους εργαζόμενους. Ελπίδα ότι θα πάρουμε πίσω όλα όσα μας κλέψανε τα χρόνια του μνημονίου. Είμαι καθηγήτρια κι ο αγώνας της ΕΡΤ μας ενέπνευσε για να βγούμε σε απεργία το Σεπτέμβρη. Δίνουμε μια μάχη για τη δουλειά όλων. Να ξαναγυρίσουν πίσω, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, οι εκπαιδευτικοί, όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν χάσει τις δουλειές τους. Το πιο σημαντικό μήνυμα του αγώνα της ΕΡΤ είναι ότι πρέπει να παλέψουμε και για δημοκρατία μέσα στους χώρους που δουλεύουμε. Για να παράγουμε προς όφελος της κοινωνίας κι όχι για τις τράπεζες και τους καπιταλιστές. Παντού εργατικός έλεγχος – παντού ΕΡΤ, είναι το μήνυμα”.

Ντίνα Γκαρανέ, εκπαιδευτικός Γ' ΕΛΜΕ