Διεθνή
Απλήρωτοι στο Μαρόκο

Εγκαταλελειμμένα στην Ισπανία και στο Μαρόκο βρίσκονται εδώ και μήνες τα πληρώματα των πλοίων «ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ» και «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ», συμφερόντων της εταιρείας ΝΕΛ, όπως κατήγγειλε η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

\r\n

Όπως καταγγέλλει η Ένωση οι οφειλές προς το πλήρωμα και τους αξιωματικούς φθάνουν τα δύο χρόνια, μέλη του πληρώματος αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και η εταιρεία δεν τους καλύπτει τις δαπάνες για την νοσοκομειακή περίθαλψη και τις ανάλογες ιατρικές εξετάσεις, δύο μέλη του πληρώματος έχουν ζητήσει την αντικατάστασή τους από τον Γενάρη του 2014 και η εταιρεία ακόμη δεν έχει μεριμνήσει για την εξόφληση και την αντικατάστασή τους.

\r\n

Τα δύο πλοία τα είχε ναυλώσει η ΝΕΛ στη θυγατρική της εταιρεία Inter Lines για να συνδέσουν ακτοπλοϊκά το Μαρόκο με την Ισπανία, αλλά λόγω των οφειλών στους ναυτικούς τα πλοία παραμένουν δεμένα στο λιμάνι Algeciras.

\r\n

Η ΠΕΝΕΝ καταγγελει την αδράνεια του Υπουργού Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη ο οποίος όμως είναι «στην πρώτη γραμμή να προβάλει και να επιλύει τις αξιώσεις και απαιτήσεις του εφοπλιστικού κεφαλαίου».