Απεργιακό κίνημα
ΕΛΤΑ: 4ωρη στάση

Σε 4ωρη στάση, συγκέντρωση και μπλοκάρισμα του Δ.Σ. των μετόχων στο κτήριο της κεντρικής διοίκησης στην πλ. Αντίστασης προχώρησαν οι ταχυδρομικοί διανομείς της Αθήνας την Πέμπτη 19/4 αφού η διοίκηση τους ανακοίνωσε απροειδοποίητα πως θα κόψει όλες τις καλοκαιρινές άδειες απειλώντας με πειθαρχικά όποιον τολμήσει να διαφωνήσει.

\r\n

Με αυτή την επίθεση η διοίκηση των ΕΛΤΑ, που στην ουσία είναι μεταβατική διοίκηση για την εκκαθάριση του οργανισμού και το ξεπούλημά του, προσπαθεί να φέρει τις ιδιωτικές εταιρίες μέσα στα ΕΛΤΑ ενοικιάζοντας εργαζόμενους για την κάλυψη των τεράστιων, ειδικά για το καλοκαίρι, αναγκών των ταχυδρομείων.

\r\n

Όπως διαμήνυσαν οι συνδικαλιστές του Σωματείου Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Αθήνας και Νομού Αττικής δεν θα δεχτούν την καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, ωστόσο δυστυχώς η διοίκηση του σωματείου (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ) αρνείται να περάσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις για να κοντράρει την επίθεση προσπαθώντας να εξασφαλίσει κάποια πρόσκαιρα οφέλη χωρίς πραγματική εξασφάλιση για το εργασιακό μέλλον και τις συνθήκες εργασίας όλων των εργαζόμενων των ΕΛΤΑ.