Εργατικό κίνημα
Νομιμοποιούν σκάνδαλα ΝΕΡΙΤ, κόβουν το ρεύμα στις ΕΡΑ

Στιγμιότυπο από τη Συνελεύση των εργαζόμενων της ΕΡΤ το Σάββατο 29/11 στην ΕΣΗΕΑ

Nέο σκάνδαλο καταγγέλλουν εργαζόμενοι της ΕΡΤ εξαιτίας της επιλογής της κυβέρνησης να καταθέσει τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Ρυθμίσεις για την ειδική διαχείριση της περιουσίας της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε.».
\r\n
 
\r\n
\r\n
Η συγκεκριμένη τροπολογία περιλαμβάνει την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζόμενων στη ΔΤ (που έχουν δανειστεί στην ΝΕΡΙΤ), ενώ αναφέρει ότι «το σύνολο των πράξεων καθώς και οι δαπάνες που διενεργήθηκαν από τον ειδικό διαχειριστή [...] θεωρούνται νόμιμες, […] στο πλαίσιο εκτέλεσης των κάθε είδους συμβάσεων για την παροχή υπηρεσιών, προμήθεια υλικών ή ανάθεση έργων που έχουν συναφθεί μέχρι και τη δημοσίευση του παρόντος νόμου». 
\r\n
 
\r\n
Με αυτό τον τρόπο κρίνονται νόμιμες η σύμβαση κυκλωμάτων (για ΟΤΕ, DIGEA και ΝΟVA), η μίσθωση εταιρίας security για την φύλαξη του Ραδιομεγάρου, η μη ετοιμότητά τους να εκπέμψουν ψηφιακά που οδήγησε σε πληρωμές ρήτρας προς την DIGEA κ.ά. 
\r\n
 
\r\n
Εν τω μεταξύ, αποχώρησε από την ΝΕΡΙΤ το Εποπτικό Συμβούλιο χωρίς να δώσει δημόσια συνέντευξη Τύπου για τα πεπραγμένα του. Ανάμεσα στα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου ήταν ο γνωστός και μη εξαιρετέος, Φορτσάκης, η Βούλτεψη, ο Παντελής Καψής, ο Σίμος Κεδίκογλου και άλλοι. 
\r\n
 
\r\n
Ακόμα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν τις διαδικασίες όπου συζητούν για τη συνέχεια του αγώνα τους και πως πρέπει να είναι η μελλοντική ΕΡΤ. Το Σάββατο 29/11 σε συνέλευση (όπου συμμετείχαν περίπου 100 εργαζόμενοι) στην ΕΣΗΕΑ συζήτησαν πάνω σε προτάσεις που έχουν κατατεθεί από όλη την Ελλάδα. Η διαδικασία θα συνεχιστεί 13-14 Δεκέμβρη σε νέα συνάντηση στην Αθήνα. 
\r\n
 
\r\n
Τέλος, σε επιφυλακή βρίσκονται όλοι οι σταθμοί της ΕΡΑ σε όλη τη χώρα αφού η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ ζητάει από την ΔΕΗ να τους κόψει το ρεύμα. Οι εργαζόμενοι σε κάθε πόλη, σε συντονισμό με τους συμπαραστάτες, έχουν καταφέρει να το αποτρέψουν σχεδόν σε όλα τα σημεία.
\r\n