Εργατικό κίνημα
Νέο ΔΣ στο σωματείο εργαζόμενων ΜΕΤΡΟ

Εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ (ΣΕΛΜΑ) πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 25 Νοέμβρη. 

\r\n
\r\n
Από το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο εκλέχτηκαν στο ΔΣ οι: Σπύρος Ρεβύθης (183 ψήφοι), Μάνθος Τσάκος (179), Κωνσταντίνος Ευσταθόπουλος (167), Θάνος Παπασωτηρίου (138), Θανάσης Τζίνης (119), Δημήτρης Γερογιάννης (115), Βασιλική Μπαμπάτσικου (98), Γιώργος Βουρδαμής (96), Ματθαίος Χατζημιχάλης (96).
\r\n
 
\r\n
Από το ψηφοδέλτιο της ΑΕΣ εκλέχτηκε ο Παντελής Κοσμίδης με 39 ψήφους, ενώ από τη ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) ο Σταύρος Κατσιγιάννης με 19.
\r\n
 
\r\n
Ο Σπύρος Ρεβύθης μας δήλωσε: «Έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε μεγάλες δυσκολίες. Ειδικά με τις Συλλογικές Συμβάσεις.
\r\n
 
\r\n
Έρχονται νέες αλλαγές συνολικά στον ΟΑΣΑ. Είναι ίσως πιο δύσκολη περίοδος ακόμα και από την προηγούμενη, αφού κυβέρνηση και Τρόικα ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μειώσεις μισθών, εγκατάσταση ηλεκτρονικού εισιτηρίου και μειώσεις των θέσεων εργασίας.
\r\n
Εμείς πρέπει να παλέψουμε να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας μας. Να παλέψουμε για απεμπλοκή από το Ενιαίο Μισθολόγιο. Το ίδιο πρέπει να κάνει όλη η εργατική τάξη. Καμιά Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν πρέπει να έχει σχέση με τις αλλαγές του νέου μισθολογίου».
\r\n
 
\r\n
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΛΜΑ θα συνεδριάσει την Πέμπτη 4 Δεκέμβρη, όπου και θα οριστούν οι θέσεις ανάμεσα στους εκλεγμένους.
\r\n