Εργατικό κίνημα
Νοσοκομεία: Διαδήλωση στα Δυτικά

Διαδήλωση από το Περιστέρι στο Αιγάλεω οργανώνουν την Πέμπτη 4 Δεκέμβρη, τα σωματεία των νοσοκομείων ενάντια στη διάλυση της δημόσιας υγείας. Η πορεία θα ξεκινήσει από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ στο Περιστέρι στις 6μμ.
\r\n
 
\r\n
\r\n
Την πρωτοβουλία έχουν πάρει τα σωματεία από το Αττικό, το ΨΝΑ, το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, το Δρομοκαΐτειο, το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αθήνας και το Θριάσιο. Την κινητοποίηση στηρίζουν ακόμα ο Συντονισμός ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες, το Συντονιστικό των Νοσοκομείων Αθήνας, ο Σύλλογος Δασκάλων Αιγάλεω και άλλες τοπικές κινήσεις και συλλογικότητες, όπως το δημοτικό σχήμα «Ρήγμα στα Δυτικά». 
\r\n
 
\r\n
Στην ανακοίνωση τους τα σωματεία επισημαίνουν ότι «στη Δυτική Αθήνα η δημόσια υγεία έχει διαλυθεί. Έχει ήδη κλείσει ένα νοσοκομείο (Λοιμωδών) και τα μισά πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ (μαζί με τους μισούς γιατρούς τους). Επιδιώκουν να κλείσουν μέσα στο επόμενο εξάμηνο και τα δύο ψυχιατρεία (Δαφνί και Δρομοκαΐτειο). Το Αττικό, το Θριάσιο, το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης είναι σε κατάσταση κατάρρευσης. Οι μονάδες πρόνοιας βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο».
\r\n
\r\n

Υποχρηματοδότηση

\r\n
\r\n
Και προσθέτουν πως «Η υποχρηματοδότηση είναι συνεχής και ακατάπαυστη (κάτω από το 50% του προ 4ετίας ποσού). Οδηγεί σε διακοπή λειτουργίας βασικών μηχανημάτων, όπως του μαγνητικού τομογράφου, των αναπνευστήρων, σε έλλειψη κλινών ΜΕΘ, χειρουργικών αιθουσών, σε περιορισμό συνεδριών ακτινοθεραπείας, σε τραγικές συνθήκες νοσηλείας, σε ελλείψεις φαρμάκων και βασικών υγειονομικών υλικών, σε αναβολή χειρουργείων. Η υποβάθμιση και συνειδητή απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων προσφέρει έτοιμη πελατεία στις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης, στην ανάθεση μιας σειράς υπηρεσιών σε εργολάβους με υπερτιμημένες προμήθειες».
\r\n