Εργατικό κίνημα
Ελευθεροτυπία

Συνεχίζεται το λοκ-άουτ στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία αφού οι εργαζόμενοι επέστρεψαν την πρόταση της εργοδοσίας (Τρίτη Όψη ΑΕ) «να γίνουν μέτοχοι της επιχείρησης», ως απαράδεκτη.
\r\n
 
\r\n
Η απόφαση της συνέλευσής τους στις 27 Νοέμβρη αναφέρει: «Tο βασικό μας αίτημα με το οποίο κατεβήκαμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις είναι η διεκδίκηση δεδουλευμένων 9 μηνών και η διασφάλιση της τρέχουσας μισθοδοσίας με την άμεση καταβολή ενός μισθού. Αυτό παραμένει το κύριο και βασικό μας αίτημα και αποδεικνύεται από τις απεργιακές αποφάσεις των συνδικαλιστικών μας φορέων, καθώς και από τα ψηφίσματα των συνελεύσεών μας τόσο της 20ης Νοεμβρίου, όσο και της 24ης Νοεμβρίου».
\r\n
 
\r\n
Στη συνέχεια προσθέτει ότι «η μοναδικά πρωτότυπη κι ‘ευφυής\' πρόταση που θέλει να μετατρέψει τους απλήρωτους για ένα χρόνο εργαζόμενους σε οφειλέτες και διαχειριστές μιας ληξιπρόθεσμης επιχείρησης κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη και επιστρέφεται ως έχει χωρίς καμία περαιτέρω συζήτηση πλην της καταβολής ενός μισθού και της διασφάλισης καταβολής του δώρου Χριστουγέννων».
\r\n
 
\r\n
Ολόκληρη την απόφαση τους μπορείτε να την διαβάσετε στο μπλογκ τους ergazomenoienetgr.blogspot.gr. Χρησιμοποιούν αυτό το μπλογκ αφού η διοίκηση έχει αποκλείσει την δυνατότητά τους να χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς του σάιτ της εφημερίδας, ενώ το κτίριο της Ελευθεροτυπίας (ανήκει στην Χ.Κ Τεγόπουλος, την προηγούμενη εργοδοσία) πλέον παίρνει ρεύμα από γεννήτρια και δεν διαθέτει νερό αφού είχαν μείνει απλήρωτοι οι λογαριασμοί. 
\r\n
 
\r\n
H EΣΗΕΑ έχει ζητήσει τριμερή συνάντηση από το Υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή της Τρίτης Όψης για την κατάσταση στην εφημερίδα, ενώ έχουν γίνει καταγγελίες στο ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας).
\r\n
 
\r\n
Οι Financial Crimes προτείνουν να γίνουν όλες οι απαραίτητες νομικές κινήσεις και να είναι δεμένες με κινηματικές πρωτοβουλίες, όπως διαδήλωση έξω από το γραφείο του εκδότη στο Κολωνάκι.