Πολιτική
Συντονισμός - Όλοι στο Σύνταγμα

Γενική απεργία 27/11

Σύσκεψη του Συντονισμού ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες έγινε την Δευτέρα 1 Δεκέμβρη στο ΕΚΑ με θέμα την αποτίμηση της Γενικής Απεργίας και τις πρωτοβουλίες που έχει να πάρει ο Συντονισμός από εδώ και πέρα. 

\r\n
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία, από τη Γ’ ΕΛΜΕ, την ΕΡΤ, το υπουργείο Πολιτισμού, τις Καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, την Βιβλιοσυνεργατική, τον Συντονισμό Συνταξιούχων, το Τραμ.
\r\n
 
\r\n
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από την σύσκεψη: «Στις 27 Νοέμβρη χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν στον δρόμο απεργώντας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Έδωσαν έτσι τη δική τους απάντηση, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τρόικα και κυβέρνηση να διαλύσουν ακόμη περισσότερο τις ζωές μας. Έδωσαν όμως απάντηση και σε όσους προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι εργαζόμενοι είναι «στον καναπέ τους», δεν είναι διατεθειμένοι να παλέψουν, δεν μπορούμε να κλιμακώσουμε απεργιακά».
\r\n
 
\r\n
Επόμενο μεγάλο ραντεβού για τον Συντονισμό είναι το συλλαλητήριο την ημέρα που θα ψηφίζεται ο προϋπολογισμός, την Κυριακή 7/12 στο Σύνταγμα στις 5μμ. Η προσυγκέντρωση του Συντονισμού θα είναι στις 4.30 στην πλατεία Κολοκοτρώνη.
\r\n
 
\r\n
Στη σύσκεψη κεντρική ήταν η συζήτηση για την ανάγκη απεργιακής κλιμάκωσης. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Χρειάζεται νέα απεργιακή κλιμάκωση με 48ωρες και τριήμερες απεργίες και όχι αναμονή για τις προεδρικές εκλογές. Η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 27 Νοέμβρη, μετά από 7 μήνες αδράνειας των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, δείχνει ότι μπορούμε».
\r\n
 
\r\n
Προσθέτει ακόμα ότι ο Συντονισμός στηρίζει τις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα: «Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των νοσοκομείων της Δυτικής Αθήνας, την Πέμπτη 4 Δεκέμβρη στις 6μμ, στο Περιστέρι. Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση για την επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου, το Σάββατο 6 Δεκέμβρη, στις 2μμ στα Προπύλαια. Στηρίζουμε την κινητοποίηση των συνταξιούχων, την Τετάρτη 10 Δεκέμβρη στις 6μμ στο Σύνταγμα. Στηρίζουμε την εκδήλωση της ΕΡΤ την Πέμπτη 11 Δεκέμβρη στο ertopen». 
\r\n
 
\r\n
Τέλος, μπήκαν δύο προτάσεις από εργαζόμενους που συμμετείχαν στη σύσκεψη. Να στηρίξει ο Συντονισμός την ημερίδα που θα οργανώσουν οι εργαζόμενοι του ΤΕΕ με θέμα «Κρίση, Μνημόνιο, δημόσιο χρέος, εργασιακές σχέσεις» και να πάρει πρωτοβουλία στήριξης των εργαζόμενων στη Βιβλιοσυνεργατική που έχουν περάσει σε επίσχεση εργασίας απέναντι στην εργοδοσία που τους κρατάει μήνες απλήρωτους.