Εργατικό κίνημα
Εκλογές στην ΕΣΠΗΤ: “Αριστερή Πρωτοβουλία για την Ανατροπή”

Εκλογές θα πραγματοποιήσει στις 12 και 13 Ιουνη, η ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου). Για πρώτη φορά συμμετέχει στις εκλογές του σωματείου η Αριστερή Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, που συγκροτήθηκε από μέλη της ΕΣΠΗΤ και αγωνιστές που έχουν δώσει όλα τα τελευταία χρόνια μικρές και μεγάλες μάχες τόσο στην ΕΣΠΗΤ, όσο και στα γενικότερα κοινωνικά μέτωπα. Όπως συστήνονται οι ίδιοι σε ανακοίνωσή τους:
 
“Πολλοί προερχόμαστε από το ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ που όλα αυτά τα χρόνια πρωτοστάτησε σε απεργίες του κλάδου, σε αγώνες σε μαγαζιά, προτάσσοντας τα εργατικά δικαιώματα, την ανεξαρτησία από το κράτος, την εκάστοτε κυβέρνηση, την εργοδοσία, σε αντιπαράθεση με τον γραφειοκρατικό συνδικαλισμό της υποταγής και της ενσωμάτωσης. 
 
Η νέα πολιτική κατάσταση, δυστυχώς, ανέδειξε διαφορετικές προσεγγίσεις, και ιεραρχήσεις ανάμεσα στους αγωνιστές του σχήματος, που οδήγησαν στη συλλογική μας απόφαση να αναστείλουμε το ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ και να πορευτούμε διαφορετικά. 
 
Η συγκρότηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή κρατά τα θετικά στοιχεία αυτής της σημαντικής συλλογικής αγωνιστικής διαδρομής και επιδιώκει να εκφράσει στο νέο σκηνικό, τα δικαιώματα των εργαζόμενων του κλάδου, σε αντιπαράθεση με τους εκδότες και εργοδότες, αντιπαλεύοντας τη γραμμή υποταγής της νέας συγκυβέρνησης και σε σύγκρουση με κάθε εκδοχή παλαιάς και νέας κοπής κυβερνητικού συνδικαλισμού, μακριά από τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των σωματείων του κλάδου και τις ανάγκες των εργαζόμενων”.