Γράμματα και σχόλια
Ηλεκτρονικό αρχείο της “Μαμής” από τη δεκαετία 1980

Ξεκίνησε η δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου της «Μαμής», του περιοδικού που έβγαζε η Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση, από την οποία προέρχεται το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα.
 
Αυτή η προσπάθεια δεν έχει μόνο ιστορικό χαρακτήρα, αλλά είναι υπόλογη στην ανάγκη να θυμηθούμε πως κινήθηκε η αριστερά και το εργατικό κίνημα την προηγούμενη φορά που μια κυβέρνηση, η οποία διεκδικούσε για τον εαυτό της ότι εξέφραζε τη θέληση του λαού και των εργαζόμενων, ήταν στα πρώτα της χρόνια. 
 
Στα τεύχη της θα βρούμε άρθρα για τις εργατικές μάχες της περιόδου, όπως τα Ναυπηγεία ή η ΠΥΡΚΑΛ, καθώς και άρθρα για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, το κίνημα στο στρατό, για τον ιμπεριαλισμό, το Κίνημα της Αλληλεγγύης στην Πολωνία, τις εξελίξεις στην τότε ΕΣΣΔ κ.ά.  
 
Έχουν ήδη ανέβει στο σάιτ του ΣΕΚ πέντε από τα τεύχη της «Μαμής». Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε το Νοέμβρη του 1983, στα δύο χρόνια από την άνοδο του ΠΑΣΟΚ. 
 
Τα υπόλοιπα τεύχη που είναι διαθέσιμα μέχρι τώρα καλύπτουν την χρονιά του 1985 που, όπως αναφέρει και στο εξώφυλλο του τεύχους 9, ήταν «Η ώρα της σύγκρουσης με την εργατική τάξη» για το ΠΑΣΟΚ. 
Επίσης, έχει ανέβει το τεύχος 2 από τον Γενάρη - Φλεβάρη του 1984 με κεντρικό τίτλο «Ποιος θυμάται την επανάσταση». Μπορείτε να διαβάσετε τα τεύχη από τον παρακάτω σύνδεσμο http://sekonline.gr/article.php?id=185 
 
Τις επόμενες εβδομάδες θα ανέβουν όλα τα υπόλοιπα τεύχη για να συμπληρωθεί αυτή η πολύτιμη συλλογή επαναστατικών κειμένων .