Διεθνή
Ν. Υόρκη: Ανοιχτή επιστολή στον Α. Τσίπρα

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλαν στις 13 Μάη «φίλοι του αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και ελευθερία στην Ελλάδα», που υπογράφεται από την Καμπάνια για Ειρήνη και Δημοκρατία, την Αριστερή Κίνηση Νέας Υόρκης, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΠΑ, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Μέσης Ανατολής-Βορείου Αμερικής ΜΕΝΑ. 
 
«Είμαστε Έλληνες και Ελληνοαμερικάνοι, Αιγύπτιοι και Αιγυπτιοαμερικάνοι, κάτοικοι με καταγωγή από πολλές χώρες της Μεσογείου» ξεκινάει η επιστολή που αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Η φωτογραφία σας να δίνετε τα χέρια με τον δικτάτορα της Αιγύπτου Σίσι ήταν σοκ για όλους τους φίλους της Ελλάδας. Καταλαβαίνουμε ότι η σημερινή παγκόσμια διπλωματία είναι μια άσχημη δουλειά…
Αλλά αυτό που μας απασχολεί είναι το πολιτικό μήνυμα της φωτογραφίας, να απεικονίσει δηλαδή τη συμμαχία Αιγύπτου-Ελλάδας-Κύπρου πάνω σε ένα «πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία…» 
 
Και συνεχίζει: «Οι Ελληνες, οι Αιγύπτιοι, οι Ιρακινοί και πάει λέγοντας, γνωρίζουμε ότι αυτή η φράση χρησιμοποιείται για να καλύψει την καταπίεση, τους βασανισμούς, το χτύπημα των πολιτικών ελευθεριών, την απαγόρευση του συνδικαλισμού, φυλακίσεις και δολοφονίες. Αυτή είναι η κατάσταση κάτω από το καθεστώς του Σίσι σήμερα…»
 
Αφου αναδεικνύεται ο παρόμοιος ρόλος του ΔΝΤ στην Αίγυπτο και η σχέση του με το καθεστώς, στο τέλος της επιστολής, ο Α. Τσίπρας καλείται να μην συνεχίσει την αναζήτηση «ψεύτικων φίλων σε μαρμάρινα παλάτια και ατσάλινες φυλακές».