Πολιτική
Σε μέγγενη Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ

Στον αγώνα δρόμου για τις εκλογές, οι «μικροί» υποστηρικτές του μνημονίου, «Ποτάμι» και ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να πλασαριστούν σαν οι «ρυθμιστικοί παράγοντες» της επόμενης μέρας. 
 
«Ζητάμε ο λαός να μας δώσει τη δύναμη να παίξουμε καθοριστικό ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση. Όχι για να πάρουμε τα "καλύτερα" υπουργεία, (σ.σ καλά είναι και τα δεύτερα) αλλά για να επιβάλουμε την άποψη ότι αυτή η χώρα πρέπει επιτέλους να κυβερνηθεί από αυτούς που ξέρουν, από αυτούς που έχουν δουλέψει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σ. Θεοδωράκης, γνωστός δουλευταράς, εκφράζοντας υπαινικτικά στην ίδια δήλωση την προτίμησή του στις υπηρεσιακές (μη εκλεγμένες, δηλαδή) κυβερνήσεις.
 
Στην ίδια γραμμή και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά που ίσως στο πιο διφορούμενο ανέκδοτο των ημερών δήλωσε ότι ο «Τσίπρας δεν είναι η αρχή του νέου, αλλά το τέλος του παλιού». «Το ταλαιπωρημένο, ακρωτηριασμένο, αλλά αναγκαίο ΠΑΣΟΚ, είναι αυτό που μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης και εγγυητής» τόνισε πιο προσγειωμένος ο Βενιζέλος.
 
Θλιβερή
 
Η προσπάθεια της Γεννηματά να δώσει μια πνοή ζωής στο ΠΑΣΟΚ είναι πραγματικά θλιβερή, έστω και αν η πολιτική συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μετά από προσπάθειες χρόνων, τελικά επετεύχθη, έστω και δύο ανάσες πριν από τον τάφο.
 
Το «νέο εγχείρημα» στο οποίο συμφώνησαν η Γεννηματά και ο Θ. Θεοχαρόπουλος εκπροσωπώντας τη ΔΗΜΑΡ θα ονομάζεται «Δημοκρατική Συμπαράταξη», ίσα- ίσα για να μπερδέψει τους υπερήλικες ψηφοφόρους του ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, που όμως θα κατεβεί αυτόνομα, αφού πρώτα ταλαντεύτηκε κάνοντας λόγο ακόμα και για εσωτερικό δημοψήφισμα για την συνέχιση της ύπαρξης του ΚΙΔΗΣΟ. Ο ΓΑΠ, μάλιστα εμμέσως συνεχάρη τον Τσίπρα για το ότι ξεμπέρδεψε με την εσωτερική του αντιπολίτευση.  
 
Από την άλλη πλευρά, 31 ακόμα μέλη της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ διαφώνησαν με τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ανάμεσά τους και ο Φώτης Κουβέλης, που φλερτάρει ανοιχτά με τον Τσίπρα, δηλώνοντας ότι «η φροντίδα μου δεν είναι άλλη από το να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου και στην έξοδο της χώρας από το θανάσιμο κύκλο της κρίσης».
Είναι προφανές ότι πίσω από τις κορώνες περί «ρυθμιστικού ρόλου» Ποταμιού και Δημοκρατικής Συμπαράταξης κρύβεται η ανησυχία ότι η πολιτική μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της κεντροαριστεράς (και η ταυτόχρονη στόχευση της ΝΔ στον ίδιο χώρο) θα συνθλίψει τις «μικρές» δυνάμεις του μνημονιακού μπλοκ.