Εργατικό κίνημα
Φροντιστήρια

Πριν ενάμισι μήνα απολύθηκε καθηγητής από το φροντιστήριο Ευρωπαϊκή Πορεία στα Άνω Πετράλωνα.  Για να γλιτώσει η ιδιοκτήτρια όμως την καταβολή της αποζημίωσης δε δίστασε να καταφύγει στη συκοφαντία, κατηγορώντας τον για σεξουαλική παρενόχληση γνωρίζοντας την ευαισθησία των γονιών πάνω στο θέμα έτσι όπως έχει αναδειχθεί τελευταία στα κανάλια.

Έτσι, πέρα από τους μισθούς πείνας και τα ελαστικά ωράρια οι καθηγητές της ιδιωτικής εκπαίδευσης και παραπαιδείας έχουν πλέον ν’ αντιμετωπίσουν και τον κίνδυνο να καταστρέφονται ηθικά και επαγγελματικά για να γλιτώσουν οι εργοδότες το ποσό της αποζημίωσης. Αυτός ο εργασιακός μεσαίωνας επικρατεί στην ιδιωτική εκπαίδευση και θέλει η κυβέρνηση να εφαρμόσει σε όλη την παιδεία.

Πέρα από τη μήνυση που κατέθεσε ο απολυμένος καθηγητής για συκοφαντία, η Αυτόνομη Εργατική Πρωτοβουλία, μαζί με την Παρέμβαση Κατοίκων Φιλοπάππου και την Πρωτοβουλία Γένοβα Πετραλώνων κάνανε μια πρώτη συγκέντρωση συμπαράστασης αμέσως μετά τις γιορτές μπροστά στο φροντιστήριο και ετοιμάζουν πορεία στα Άνω Πετράλωνα την 1η Φλεβάρη.

Τάνια Βριζάκη