Περιβάλλον
Διαδήλωση στο Πάρκο Γουδή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί την Τετάρτη 31/1 στις 7μμ στην είσοδο της Κατεχάκη η “Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή”.  

Την ίδια ημέρα ξεκινούν οι πολυδιαφημισμένες παραστάσεις της  “Λίμνης των Κύκνων”,  και γίνονται τα επίσημα εγκαίνια του πολυτελές Μπάντμιντον,  του «μεγαλύτερου θεατρικού χώρου» στην Ελλάδα, χωρητικότητας 2.400 θέσεων, το οποίο  κατασκευάστηκε στο χώρο του παλιού στρατοπέδου Γουδή, την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο χώρος του παλιού στρατοπέδου 4.500 στρεμάτων εδώ και χρόνια είχε δεσμευτεί για τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου αρμοδιότητας  των 4 όμορων δήμων. 

Στην  “Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή” συμμετέχουν μία σειρά  τοπικοί φορείς, δημοτικές παρατάξεις, ανάμεσά τους και η Συμμαχία για την Υπερνομαρχία,  σύλλογοι από τους εμπλεκόμενους δήμους. Ολοι οι φορείς απαιτούν την ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης και την απόδοση του χώρου στους πολίτες για τη δημιουργία πάρκου. 

Η κυβέρνηση μέσα σε μια νύχτα παραχώρησε το οικόπεδο στα  “Ολυμπιακά Ακίνητα”, που το δημοπράτησαν σε μια ιδιωτική κοινοπραξία με συνοπτικές διαδικασίες, εκχωρώντας ουσιαστικά ένα ακόμη φιλέτο δημόσιας περιουσίας  στην ιδιωτική πρωτοβουλία.  

Η Επιτροπή Αγώνα, καλεί την Πέμπτη 25/1 σε συνέντευξη τύπου με στόχο την μεγαλύτερη ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζόμενων και της νεολαίας της περιοχής.