Περιβάλλον
Δενδροφύτευση στο Σέιχ Σου

Έμπρακτη απάντηση στις πολιτικές υποβάθμισης της συνταγματικής προστασίας του δάσους έδωσε η «Οικολογία-Αλληλεγγύη» με τους οικολόγους της Θεσσαλονίκης. «Ως συνέχεια των αγώνων που έχουμε κάνει χρόνια τώρα για την υπεράσπιση των περιαστικών δασών, δείχνουμε το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει η πολιτεία, οι πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς: είναι ο δρόμος της δημιουργίας, της προσφοράς και της ανάπτυξης των δασών και όχι της καταστροφής, της υποβάθμισης και της εξυπηρέτησης των  ιδιοτελών συμφερόντων», δήλωσε ο νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Η δενδροφύτευση στο Σέιχ Σου ήταν η οικολογική απάντηση στην αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος για τα δάση. Με την προτεινόμενη αναθεώρηση αίρεται η συνταγματική προστασία δεκάδων  εκατομμυρίων στρεμμάτων δασικών εκτάσεων και περιορίζεται δραματικά το ποσοστό των προστατευόμενων δασών, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. «Συγκρουόμαστε με τα συμφέροντα, υπερασπίζουμε το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα ζωής όλων», ήταν το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν οι συμμετέχοντες στη πρωινή, σε μέρα και ώρα εργασίας, δενδροφύτευση, ως άμεση απάντηση στην απόφαση της επιτροπής της Βουλής να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος.   

Η δενδροφύτευση έγινε σε μια καμένη έκταση του Σέιχ Σου το 1997, πάνω από την Άνω Τούμπα, που είχε όμως ξανακαεί πριν δύο χρόνια και δεν είχε πια τη δυνατότητα της φυσικής αναγέννησης. Την Κυριακή, 21/1 η Οικολογία Αλληλεγγύη έκανε νέα   δενδροφύτευση στην Απολλωνία, σε μια ευαίσθητη οικολογικά περιοχή, που δοκιμάστηκε από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου.