Περιβάλλον
Να κλείσει τώρα η Χωματερή

Οι τόνοι και τα ύψη των σκουπιδιών ανεβαίνουν καθημερινά πέρα από κάθε πρόβλεψη και έλεγχο. Ατυχήματα όπως αυτό του οδηγού που ακρωτηριάστηκε επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο αυτή την κατάσταση. Ετσι «επιβάλλεται» η δημιουργία «ενδιάμεσων προσωρινών κυττάρων» που γεμίζουν μέσα σε μερικούς μήνες. Ο ΕΣΔΚΝΑ συμφωνεί στην δημιουργία αυτών των εκτάσεων (πάντα στη γειτονική μας περιοχή, ανάμεσα στα Α. Λιόσια και τη Φυλή) όπου γίνονται μικρές χωματερές μέχρι που τελικά να επιβάλλουν την μεγάλη χωματερή στη Φυλή (θα συγκεντρώνει το 80% των σκουπιδιών του λεκανοπεδίου). Οι περιοχές αυτές ανήκουν σ’ εκείνες του «Νέου ΧΥΤΑ» της Φυλής για τον οποίο εκκρεμεί ακόμα, πάνω από ένα χρόνο, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την νομιμότητα ή όχι της κατασκευής του.    

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όπως και αυτές του ΠΑΣΟΚ με τους περιφερειακούς σχεδιασμούς που έφτιαξαν έχουν σταθεί εξαιρετικά συνεπείς, αρνούνται να αποκλίνουν απ’ την ταξική επιλογή που φορτώνει για άλλη μια φορά όλων των ειδών τα σκουπίδια και τους ρύπους των βιομηχανιών στο Θριάσιο Πεδίο και μέσα στα σπίτια μας. Οι αγώνες των κατοίκων για το κλείσιμο της Χωματερής πρέπει να συνεχιστούν. Τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των γύρω περιοχών οφείλουν να πάρουν πρωτοβουλίες μάχης για να σταματήσουμε αυτές τις κυβερνητικές επιλογές.

Ολοι μαζί παλεύουμε για να κλείσει τώρα η Χωματερή και όλα τα ενδιάμεσα κύτταρα. Καμιά επιπλέον επιβάρυνση απ’ την επεξεργασία των σκουπιδιών στην περιοχή μας. Καμία δίωξη να μην πραγματοποιηθεί ενάντια στους κατοίκους των περιοχών μας που παλεύουν για την απομάκρυνση των Χωματερής και διώκονται. Αγώνας διαρκείας μέχρι την απομάκρυνση της Χωματερής από τη Δυτική Αθήνα. Η Πρωτοβουλία Κατοίκων καλεί όλους τους δημότες της Πετρούπολης σε διαδήλωση μαζί με την ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ τη  ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΦΛΕΒΑΡΗ, 6μμ στην πλατεία κλαυθμώνος πορεία στο Mέγαρο Mαξίμου