Εργατικό κίνημα
ΠΟΕ ΟΤΑ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των δήμων. Πολλοί από αυτούς -όσων οι συμβάσεις υπερβαίνουν αθροιστικά το 24μηνο- είναι απλήρωτοι για μήνες, λόγω μη έγκρισης των ενταλμάτων πληρωμής από τους επιτρόπους του Ελεγκτικού Συμβουλίου.

“Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι, κυρίως εκτός Αττικής αλλά όχι μόνο, που είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις και τέσσερις μήνες” μας είπε η Παναγιώτα, εργαζόμενη στο δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας που συμμετείχε στη συγκέντρωση. “Όλοι μας έχουμε οικογένειες που πρέπει να φροντίσουμε. Πλέον τι συμβαίνει; Είναι υπέρ της απλήρωτης εργασίας; Εθελοντές είμαστε; Πόσο πια; Όσοι μέσα στο 2017 συμπληρώνουν 24 μήνες στη δουλειά, μένουν απλήρωτοι. Είναι στον αέρα προκειμένου να μη διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή εργασία. Λέμε λοιπόν κι εμείς ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε ανακυκλώσιμοι εργαζόμενοι. Δεν είμαστε προϊόντα για να έχουμε ημερομηνία λήξης”. 

Στο πλευρό των απλήρωτων συμβασιούχων βρέθηκαν και δεκάδες συνάδελφοί τους για συμπαράσταση. “Εμείς που είμαστε στο δήμο έχουμε πληρωθεί, αλλά βρισκόμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε να πληρωθούν όλοι οι συνάδελφοι. Πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι. Κάνουμε λοιπόν στάση εργασίας σήμερα κι αν δεν πληρωθούν όλοι τα δεδουλευμένα τους πρέπει να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις” δήλωσε στην Ε.Α, η Ελένη, εργαζόμενη στην καθαριότητα από το δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Στη συνάντηση της με συνδικαλιστές, η κυβερνητική μεριά δήλωσε ότι θα δώσει απάντηση για το ζήτημα μέχρι την άλλη Τρίτη. Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ ανακοίνωσαν ότι σε περίπτωση που δεν διευθετηθεί το θέμα θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις διαρκείας.