Εργατικό κίνημα
Συνέλευση Συντονισμού στις 27 Μάρτη

Συνέλευση για την οργάνωση της συνέχειας των αγώνων και την κλιμάκωση με Γενική Απεργία στις αρχές Απρίλη, καλεί ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια σε συνεργασία με το Συντονιστικό των Νοσοκομείων, τη Δευτέρα 27 Μάρτη στις 6μμ στο αμφιθέατρο του Αγίου Σάββα. Την Πέμπτη 23/3 θα προηγηθεί σύσκεψη στην οποία η ΑΔΕΔΥ καλεί τις Ομοσπονδίες για να συζητήσουν τη δράση τους ενάντια στην «αξιολόγηση», στις 11πμ, στα γραφεία της (Ψύλλα 2 και Φιλελλήνων). 

Η ανακοίνωση-κάλεσμα του Συντονισμού αναφέρει ότι πρέπει να πάψει η αναμονή από τις Ομοσπονδίες αφού χρειάζεται άμεσα Πανεργατική Απεργία ενάντια στο νέο Μνημόνιο που φέρνει η κυβέρνηση, ενάντια στο εμπάργκο των προσλήψεων, ενάντια στις νέες περικοπές. 

«Να σταματήσουμε το νέο μνημόνιο. Να σημάνει ξεσηκωμός απέναντι στα νέα μέτρα που συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές. Το νέο μνημόνιο προβλέπει μείωση του αφορολόγητου, μείωση των συντάξεων, απελευθέρωση των απολύσεων. Νέα δυσβάσταχτα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και μετά το 2019, με στόχο να εξοικονομηθούν επιπλέον 3,5-4,5 δις ευρώ για τους τραπεζίτες. Η συζήτηση μεταξύ τους είναι αν τα δυσθεώρητα πλεονάσματα, που θα ματώσουνε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη θα είναι για τα επόμενα πέντε ή δέκα χρόνια. Σαν κερασάκι στην αντεργατική λαίλαπα, η κυβέρνηση υπόσχεται ότι αν πιάσουν τους δημοσιονομικούς στόχους και το επιτρέψουν η τρόικα και οι δανειστές, ίσως δώσουν κάποια ψίχουλα με αντίμετρα».

Αγωνιστική συνέχεια

Στη συνέχεια τονίζει ότι οι εργατικοί χώροι βράζουν, από την Υγεία που ξεσηκώθηκε για ακόμα μια φορά στις 15 Μάρτη μέχρι τον ιδιωτικό τομέα: την Ιντρακόμ και τη Μέλον. Επισημαίνει ότι «Όλες αυτές οι αντιστάσεις χρειάζονται συντονισμό και αγωνιστική συνέχεια. Η απαίτηση για πανεργατική απεργία έρχεται από όλους τους χώρους που βρέθηκαν ή βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και ζητούν μια απεργία που να ενοποιήσει όλες τις αντιστάσεις. Η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ χρειάζεται να πάψουν να είναι απλά παρατηρητές των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης. Μόνο ο φόβος των αντιδράσεων έχει μέχρι τώρα αποτρέψει την κυβέρνηση, στο χέρι μας είναι να κάνουμε αυτό το εμπόδιο αξεπέραστο κλιμακώνοντας την πάλη μας».

Και καταλήγει: «Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, να ανοίξουμε τον δρόμο για την εργατική προοπτική. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων».