Εκπαίδευση και Νεολαία
Μαθητές Anticapitalista

Θεσσαλονίκη, 18 Μάρτη

Οι μαθητές Anticapitalista Θεσσαλονίκης διαδήλωσαν μαζί με τους συντρόφους της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ, μαζί με τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους το Σάββατο 18 Μαρτίου στην διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, στην Θεσσαλονίκη.                                              

Με ένα δυναμικό μπλοκ δίνοντας τον παλμό από την πλευρά της νεολαίας βροντοφωνάξαμε πως τα σχολεία μας είναι χώροι μόρφωσης και ιδεολογικής ελευθερίας και σε αυτόν τον χώρο έχει δικαίωμα το κάθε παιδί, ο κάθε μαθητής από όποια χώρα και αν είναι, όποια θρησκεία και αν έχει. Πολλοί μαθητές προμηθευτήκαν την εφημερίδα και το περιοδικό της οργάνωσης αλλά και άλλα υλικά των Anticapitalista και κλείσαμε πολιτικά ραντεβού με πολλούς από αυτούς για να τα ξαναπούμε. Κάποιοι από αυτούς οργανώθηκαν κιόλας με πολύ ενθουσιασμό.

Ήταν μια πολύ δυναμική παρουσία των μαθητών Anticapitalista στην Θεσσαλονίκη, με συνθήματα που απηχούν στις ανάγκες και τους προβληματισμούς όλης της νεολαίας του σήμερα, και μέσα από την θεωρία και την πράξη με περισσότερες εμπειρίες, συνεχίζουμε αγωνιστικά και δυναμικά.

Μαθητές Anticapitalista Θεσσαλονίκης

 

 

Ήταν μια πάρα πολύ ωραία και δυναμική πορεία κυρίως από την πλευρά των μαθητών: κατεβήκαμε μάχιμα και οργανωμένα και καθ’ όλη τη διάρκεια φωνάζαμε συνθήματα κατά του ρατσισμού και του φασισμού. Στο σχολείο μας εν όψει της 18/3 είχαμε κάνει πολύ καλή δουλειά, μιλήσαμε με κόσμο, οργανώσαμε τη συμμετοχή, ανοίξαμε αυτά τα ζητήματα. Από εδώ και στο εξής συνεχίζουμε πιο δυνατοί, θα οργανώσουμε μαθητικό φεστιβάλ anticapitalista.

Στέφανος, 3ο ΕΠΑΛ Βόλου,
μαθητές Anticapitalista