Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Κερατέα: Έξω οι φασίστες

Κερατέα, 19 Μάρτη

Αντιφασιστική συγκέντρωση, που καλούσε ο τοπικός Σύλλογος Δασκάλων "Κ. Σωτηρίου" και η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αν. Αττικής, έγινε την Κυριακή 19 Μάρτη στη κεντρική πλατεία Κερατέας.

Η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής είχε ανακοινώσει προγραμματισμένη συγκέντρωση, με ομιλητή τον Κασιδιάρη, για το πρωί της Κυριακής 19 Μάρτη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου αλλά ύστερα από τις άμεσες αντιδράσεις δημοτικών σχημάτων της αριστεράς, φορέων, αντιφασιστικών οργανώσεων και της ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Δήμος ανακάλεσε την παραχώρηση της αίθουσας στους νεοναζί και η Χρυσή Αυγή αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει την φασιστοσύναξή της σε καφενείο δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατέας (!) και υπό την ασφυκτική περιφρούρηση των ΜΑΤ.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία ακύρωσε την εμφάνισή τους σε δημόσιο χώρο της Κερατέας, απέτρεψε τα σχέδια των νεοναζί να κάνουν «παρέλαση» στην πόλη μετά τη συγκέντρωσή τους για να τη βρωμίσουν με φασιστικά φυλλάδια και έδωσε το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε στους φασίστες να εμφανίζονται ούτε στη Κερατέα, ούτε πουθενά.

Γιώργος Ράγκος