Εργατικό κίνημα
Ελιγμοί Αβραμόπουλου

Εξάμηνη αναστολή της εφαρμογής του Προεδρικού Διατάγματος 76/2005, που διευθετεί το χρόνο εργασίας των γιατρών και που θα ίσχυε από 1/1/07, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Αβραμόπουλος στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα 11/12 με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ. Οι ανακοινώσεις του υπουργού, μία μέρα πριν ξεκινήσουν οι απεργίες των Ενώσεων των Γιατρών, αποδεικνύει το φόβο της κυβέρνησης Καραμανλή μπροστά στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. 

Ο Αβραμόπουλος υποσχέθηκε επίσης ότι η αποζημίωση των εφημεριών θα ενσωματωθεί στις συντάξιμες αποδοχές, ότι θα δώσει ένα πρόσθετο επίδομα και ότι τέλος θα προχωρήσει στις απαιτούμενες προσλήψεις γιατρών μέσα στο 2007. Πρόκειται για νέες ψεύτικες υποσχέσεις που δεν ικανοποιούν ούτε ένα από τα αιτήματα των γιατρών. Η ανακοίνωσή τους έρχεται μετά την αποτυχία του υπουργού να διαλύσει το κίνημα των γιατρών με την στημένη Επιτροπή Διαλόγου. 

"Η συνάντηση της ΟΕΝΓΕ με τον Αβραμόπουλο ήταν ένας ελιγμός εκτόνωσης της αγανάκτησης των γιατρών που εκφράστηκε με τις μαζικές συνελεύσεις της ΕΙΝΑΠ, της ΕΝΙΘ και κατά νοσοκομείο, με τις αποφάσεις για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην Πανεργατική Απεργία 13 Δεκέμβρη, συνέχιση των κινητοποιήσεων 12-14/12 και με μια ισχυρή παρουσία του κομματιού που απαιτεί κλιμάκωση με 5νθήμερες απεργίας", γράφει το απεργιακό δελτίο της Πρωτοβουλίας Γένοβα-Νυστέρι, εξηγώντας πως οι δεσμεύσεις, και αόριστες είναι και κοδύλια στο προϋπολισμό δεν έχουν προβλεφτεί για να τις κάνουν πράξη, συνεχίζοντας "Ο μόνος δρόμος είναι η διεκδίκηση εδώ και τώρα των αιτημάτων που υιοθέτησε ομόφωνα η ΕΙΝΑΠ με μόνη διαφωνία του προέδρου της! Αυτό θα το πετύχουμε με κλιμάκωση στην συνέλευση της Πέμπτης 14/12, 11πμ στον Ευαγγελισμό και όχι με επιτροπές διαλόγου και αναστολή των απεργιών".