Εργατικό κίνημα
Αγία Παρασκευή: Συμβασιούχοι

Αγία Παρασκευή

 Τη μέθοδο «στρίβειν δια του αρραβώνος» επέλεξε η κυβέρνση να εφαρμόσει στο θέμα των συμβασιούχων υπαλλήλων. Είναι γνωστή η προεκλογική υπόσχεση –εισιτήριο για τη νίκη του Κ. Καραμανλή, ότι θα μονιμοποιήσει 250.000 άτομα, εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. «Ιδού ο νυμφίος έρχεται εν τω μέσω εκλογών» αναφώνησαν όλοι ανακουφισμένοι, όταν τον άκουσαν. 

Αντ’ αυτού, οι συμβασιούχοι υφίστανται ομαδικές απολύσεις παραμένοντας απλήρωτοι επί μήνες μετά την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. (Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν μπορεί να ασκηθεί έφεση επί της αποφάσεως). Προχώρησε λοιπόν στην σταύρωσή τους, αφού πρώτα τους βασάνισε ο κος Καραμανλής. 

Στο Δήμο Αγίας Παρασκευής εργάζονται άνθρωποι φτωχοί, του μόχθου, πολύτεκνοι που βιοπορίζονται από την εργασία τους, που καρδιοχτυπούν επί χρόνια λόγω εργασιακής ανασφάλειας. Ομηροι των κομμάτων που εναλάσσονται στην εξουσία, άνθρωποι που ζητούσαν να βγάζουν το ψωμί τους. Το ψωμί όμως δεν έχει χρώμα κύριοι της εξουσίας! 

Παρακολουθείστε τώρα το χρονικό εξόντωσης των άτυχων αυτών ανθρώπων. Ο Νόμος 164/04 Παυλόπουλου αναιρεί το Νόμο Πεπονή 2190/94, τροποιώντας το διάστημα μεταξύ των συμβάσεων με αποτέλεσμα να περιπλέξει περισσότερο τα πράγματα δημιουργώντας «το Γόρδιο Δεσμό» των Συμβασιούχων. Συνεχίζει το ανακάτεμα και σταματάει όταν πια έχουν όλοι μπερδευτεί!!

Στη συνέχεια ο κος υπουργός ξεχωρίζει «τα χλωρά από τα ξερά» καρατομώντας τους εκτός Προεδρικού Διατάγματος συμβασιούχους. Ιδού πώς! 

Πολλοί από αυτούς μετά από χρόνια και αλλεπάλληλες συμβάσεις εργασίας προχώρησαν με ένδικα μέσα, ως ήταν φυσικό, διεκδικώντας να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε Αορίστου Χρόνου. Εχοντας λοιπόν θετικές αποφάσεις δικαστηρίων εργάζονταν κανονικά. 

Κάθισαν λοιπόν οι κυβερνώντες και σκέφθηκαν «νόμιμους» τρόπους καρατόμησης των φτωχών εργαζομένων. Εστησαν λοιπόν το «Τρίγωνο των Βερμούδων» αποτελούμενο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Συμβούλιο Επικρατείας και τον Αρειο Πάγο. Ο Συμβασιούχος που θα εισχωρήσει εκεί εξαφανίζεται. Σκοπός τους είναι να ξεπετάξουν τους Συμβασιούχους, κρίνοντας μη αποδεκτές τις δικαστικές αποφάσεις, ανώδυνα με όσο το δυνατόν λιγότερο πολιτικό κόστος για το κυβερνών κόμμα. 

Παράλληλα οι μακελάρηδες ρίχνουν αναίσχυντα τις ευθύνες για το μεγάλο αριθμό συμβασιούχων στους Δημάρχους, τους οποίους χρησιμοποίησαν προς άγραν ψήφων στο παρελθόν. (Τώρα βλέπετε δεν τους χρειάζονται, πέρασαν οι Δημοτικές Εκλογές). Είναι γνωστό όμως ότι οι θέσεις εργασίας στους ΟΤΑ εγκρίνονται από το ΥΠΕΣΔΑ.

Μπροστά στη γενική κατακραυγή υποχρεώνεται ο κος Παυλόπουλος να μιλήσει για μοριοδότηση κατά 50% μέσω ΑΣΕΠ των εκτός Προεδρικού Διατάγματος Συμβασιούχων. Είναι ηλίου φαεινότερον όμως, ότι η λύση αυτή δεν καλύπτει κανέναν, αφού πολλοί αποκλείονται λόγω ηλικίας, οικογενειακής κατάστασης, απολυτηρίου υποχρεωτικής εκπαίδευσης κλπ. Εξ’ άλλου αυτές οι προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού αφορούν στο Πανελλήνιο, δεν υπάρχει δηλαδή το κριτήριο της εντοπιότητας.

Φαύλος κύκλος δηλαδή και το μαγαζάκι με εμπόρευμα «Συμβασιούχους» καλά κρατεί. Με τον πρόσφατο Νόμο μάλιστα του ΥΠΕΣΔΑ περί δύο συμβάσεων και έξω από την πόρτα, μαθαίνουμε ότι το μαγαζάκι θα γίνει πολυκατάστημα. Ευχή όλων μας να κλείσουν τα απανταχού πολιτικά μαγαζάκια και οι έμποροι ελπίδας να πάνε σπίτια τους...

Απλήρωτοι Συμβασιούχοι Δήμου Αγίας Παρασκευής