ΑΔΕΔΥ - Βγάλτε τώρα απεργία

Στα σχολεία επικρατεί αναταραχή ενάντια στις συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα σχολείων, με τη ΔΟΕ να καλεί τους δασκάλους να κάνουν γενικές συνελεύσεις και να αποφασίσουν μέχρι τις 11/3 (14 Μάρτη θα γίνει η συνέλευση προέδρων) πάνω σε πρόγραμμα δράσης για απεργιακή εβδομάδα μέσα στο Μάρτη. Η ΟΛΜΕ καλεί την ΑΔΕΔΥ να αποφασίσει μέρα απεργιακής δράσης ενόψει και πριν από τη Σύνοδο της ΕΕ στις 25 Μάρτη.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τις ενώσεις γιατρών να προχωρήσουν άμεσα σε γενικές συνελεύσεις, προκειμένου να παρθούν σε πρωτοβάθμιο επίπεδο αποφάσεις που θα μεταφερθούν στο Γενικό Συμβούλιο που συνεδριάζει στις 16 Μάρτη. Ηδη στην μαζική πανιατρική συνέλευση που έγινε πριν από δύο Κυριακές στο President, με τη συμμετοχή γιατρών του ΕΣΥ, του ΙΚΑ και των ιατρικών συλλόγων, έχει αποφασιστεί να υπάρξει κοινή απεργιακή δράση μέσα στις τρεις πρώτες βδομάδες του Μάρτη.

Αντίστοιχα, συνεχίζονται οι προσπάθειες για συντονισμό και κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ. Σε μια τέτοια προσπάθεια συντονισμού οι συμβασιούχοι από τα σωματεία που ενεργοποιούνται στο δήμο Αθήνας προχωράνε σε γενική συνέλευση όλων των συμβασιούχων την Πέμπτη 10 Μάρτη.

Mέσα σε ένα τέτοιο κλίμα - και μετά την τεράστια συμμετοχή των εργαζομένων στα μπλοκ του δημοσίου στην πανεργατική της 23Φ - η ΑΔΕΔΥ ζητά από τη ΓΣΕΕ να προτείνει την επόμενη ημερομηνία για πανεργατική κινητοποίηση. Πρόκειται για μια κίνηση που ισοδυναμεί με πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα, δεδομένης της τάσης της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να αποφεύγει ή να καθυστερεί τις όποιες αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα πάρει ο κάθε κλάδος ξεχωριστά, η ΑΔΕΔΥ θα πρέπει να αποφασίσει άμεσα την ημερομηνία για νέα απεργιακή κινητοποίηση καλώντας τη ΓΣΕΕ να τη μετατρέψει σε πανεργατική.