300 συγχωνεύσεις μόνο στην Αττική

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Επενδυτή» (εφημερίδα που έχει «αναλάβει» να προβάλλει τα σχέδια της κυβέρνησης, πχ το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ) μόνο στην Αττική θα συγχωνευτούν ή θα καταργηθούν πάνω από 300 σχολεία.

Οι καταργήσεις αφορούν τα παρακάτω σχολεία: το 5ο Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών, το Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αθηνών, το 2ο Γυμνάσιο- Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού, το Γυμνάσιο Ανθούσας, το Γυμνάσιο Ροδόπολης, το Γυμνάσιο Κουβαρά, το Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αχαρνών. Όσον αφορά τα Δημοτικά, το 12ο Αμαρουσίου, το 4ο Νέας Ερυθραίας, το 50ο Πειραιά, το 57ο Πειραιά και τα Δημοτικά Άνω Φαναρίου και Αγίας Ελένης στην Τροιζηνία.

Τέρατα

Αν περάσουν οι συγχωνεύσεις που προσπαθεί να επιβάλλει το Υπουργείο θα δημιουργηθούν σχολικά συγκροτήματα-«τέρατα». Το σχολείο της γειτονιάς που επιτελεί και άλλους σκοπούς πέρα τους στενά εκπαιδευτικούς θα περάσει στην ιστορία. Μόνο μερικά παραδείγματα είναι αρκετά. Το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Βύρωνα συγχωνεύονται και θα φτάσουν τους 435 μαθητές, το 3ο και το 4ο Γυμνάσιο Περιστερίου θα φτάσουν τους 394 μαθητές, το 9ο και το 12ο ΓΕΛ Πειραιά θα φτάσουν τους 339 μαθητές, το 3ο και το 4ο ΓΕΛ Ιλίου θα φτάσουν τους 395 μαθητές.

Στα δημοτικά θα επικρατήσει η ίδια κατάσταση, ενώ όλοι καταλαβαίνουν τι μπορεί να σημάνει αυτό για τους νεαρούς μαθητές. Το 1ο και το 10ο Δημοτικό Σχολείο συνενώνονται και θα φτάσουν τους 322 μαθητές, το 2ο και το 11ο θα φτάσουν τους 354, το 118ο και το 4ο Αθηνών θα φτάσουν τους 269, το 28ο και το 17ο θα φτάσουν τους 319, ενώ στον ίδιο χώρο λειτουργεί ήδη το 12ο Δημοτικό Σχολείο.

Η Διαμαντοπούλου και το επιτελείο της εξακολουθεί να αναπαράγει τη γελοία προπαγάνδα ότι αυτές οι αλλαγές γίνονται για «παιδαγωγικούς λόγους». Κινηματική απάντηση της δίνουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς που έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στα σχολεία-γκέτο και την παραπέρα υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας με μόνο στόχο να γίνουν περικοπές για να πληρώνουμε το χρέος στους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους.