Αντιρατσιστικός συναγερμός 19&21Μ

Οι υπουργοί της κυβέρνησης επιμένουν να επαναλαμβάνουν το μοτίβο ότι “η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε μαζικές νομιμοποιήσεις”, την ώρα που 100 περίπου μετανάστες βρίσκονται στα νοσοκομεία. Οι υπουργοί έχουν φτάσει στο σημείο να απειλούν τους απεργούς πείνας με απέλαση δηλαδή βέβαιο θάνατο και τους συμπαραστάτες με μηνύσεις και διώξεις.

Όμως το κίνημα συμπαράστασης που έχουν ξεσηκώσει οι 300 απεργοί πείνας, έχει στριμώξει για τα καλά την κυβέρνηση, δημιουργώντας κρίση ακόμα και στο εσωτερικό της.

Την περασμένη εβδομάδα τα πλακώματα μεταφέρθηκαν και μέσα στη βουλή. Ο Βενιζέλος, σε τοποθέτησή του προσπάθησε να διαχωρίσει τη θέση του λέγοντας ότι «θα ασκήσει όποια πίεση μπορεί προς τους αρμοδίους συναδέλφους του», γιατί, όπως δήλωσε μία πιθανή απώλεια ζωής «θα μπορούσε να σηματοδοτήσει εξελίξεις, οι οποίες δεν βοηθούν σε τίποτε τη χώρα, την οικονομία και τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος». Από την άλλη ο Πάγκαλος προσπαθεί με τις δηλώσεις του να στείλει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει στη σκληρή ρατσιστική γραμμή που έχει υιοθετήσει από την αρχή της χρονιάς, κάνοντας λόγο για «σκληρό πυρήνα καθοδηγητών» που θέλει νεκρό απεργό πείνας.

Η κυβέρνηση παίζει κυριολεκτικά με τις ζωές των 300 μεταναστών προκειμένου να χρησιμοποιήσει το χαρτί του ρατσισμού, εξυπηρετώντας τα πολιτικά της συμφέροντα, κάνοντας πλάτες στο ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή και ταυτόχρονα για να δημιουργεί αποπροσανατολισμό στην εργατική τάξη, υποστηρίζοντας ότι η νομιμοποίηση των 300 μεταναστών θα δημιουργήσει προηγούμενο για να ανοίξει το θέμα της νομιμοποίησης για όλους. Η κυβέρνηση με αυτή της τη στάση αρνείται όχι μόνο να ικανοποιήσει τα αιτήματα των 300 απεργών πείνας, αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου που ζητούν με εκατοντάδες ψηφίσματα σωματείων, δημοτικών συμβουλίων, φοιτητικών συλλόγων, από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα των 300 και όλων των μεταναστών που ζουν σε αυτή τη χώρα.

Ταυτόχρονα κινδυνολογεί για τη δημιουργία κύματος προσφύγων που θα έρθουν κατά εκατομμύρια από τη Βόρεια Αφρική. Θύματα αυτής της πολιτικής ήταν και οι τρεις πνιγμένοι μετανάστες από το Μπαγκλαντές που βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στα ανοιχτά της Σούδας. Οι μετανάστες που εργάζονταν στη Λιβύη μεταφέρθηκαν με τη βία στην Κρήτη και προτίμησαν να πέσουν στα παγωμένα νερά προκειμένου να γλυτώσουν από την απέλαση στη χώρα τους. “Οι τρεις πρώτοι νεκροί μετανάστες  από το Μπαγκλαντές της επιχείρησης  «ανθρωπιστικής γέφυρας διάσωσης ξένων υπηκόων στην Λιβύη» με το πλοίο IONIAN KING είναι μια δραματική προειδοποίηση για τις συνέπειες της σε εξέλιξη ιμπεριαλιστικής επέμβασης του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για την επιβολή ελέγχου σε βάρος της εξέγερσης του λαού της Λιβύης κατά του δικτάτορα Καντάφι, αγαπημένου συνεργάτη στις αιματοβαμμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες στη χώρα του”, αναφέρει ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

“Ένοχη είναι η πολιτική  ρατσιστικής κινδυνολογίας  σε βάρος των μεταναστών εργατών από την Λιβύη που οδήγησε στη σκληρή αντιμετώπιση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την τραγωδία του IONIAN KING.

Διευκολύνσεις

Οι αερογέφυρες διάσωσης ήδη σχεδιάζεται από την Μ. Βρετανία να συνοδευτούν από βομβαρδισμό αεροδρομίων της Λιβύης, ενώ ο ναυτικός αποκλεισμός θα φέρει την Ελλάδα και τη βάση της Σούδας στη πρώτη γραμμή των μαχών. Στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει ήδη τη θετική απάντηση για λιμενικές διευκολύνσεις στις ΗΠΑ από τη βάση της Σούδας”.

Είναι πρόκληση την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κάνει πλάτες στους δολοφόνους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, να αφήνει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, που παλεύουν για τα αυτονόητα δικαιώματά τους, στο έλεός τους. Αντί να μεριμνήσει για τη φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών που έρχονται στη χώρα μας για να γλυτώσουν από τη δικτατορία και την πείνα, κυβέρνηση και ΕΕ δίνουν εκατομμύρια για τους δολοφόνους της FRONTEX και δίνει τη βάση της Σούδας για τα παιχνίδια των ιμπεριαλιστών.

Στις 19 Μάρτη με τα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια που θα γίνουν από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τα Χανιά, θα στείλουμε το μήνυμα ότι ανεπιθύμητη είναι η πολιτική του ρατσισμού και της φτώχειας και η κυβέρνηση που την υπηρετεί και όχι τα αδέρφια μας οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, που τους θέλουμε νόμιμους για να παλεύουμε μαζί μέχρι να στείλουμε τον ΓΑΠ, τον Πάγκαλο και όλο το σκυλολόι να κάνουν παρέα στον Μουμπάρακ, τον Μπελ Αλί και σε λίγο τον Καντάφι.

Διαβάστε επίσης

Σούδα

Σε όλα τα σχολεία