Εμπρός για απεργία

Μετά τις συνελεύσεις θα διεξαχθεί η Ολομέλεια Προέδρων τη Δευτέρα 14 Μάρτη στο ξενοδοχείο Νοβοτέλ(Μιχαήλ Βόδα 4-6) στις 9πμ προκειμένου να καθοριστεί ακριβώς το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων.

Επίσης, συνεδρίασε η ΟΛΜΕ χωρίς όμως να βγάλει αντίστοιχο πρόγραμμα Γενικών Συνελεύσεων. Η απόφαση του ΔΣ των καθηγητών είναι να ζητήσει από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας πριν τις 25 Μαρτίου 2011 (ημέρα Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ).

Οι συνελεύσεις στους Συλλόγους Δασκάλων είναι η ευκαιρία για να έρθει στο προσκήνιο η διάθεση και η οργή της βάσης ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης και της τρόικα. Είναι κρίσιμο να συγκεκριμενοποιηθεί η απεργιακή εβδομάδα, αλλά και να παρθούν αποφάσεις για απεργιακές επιτροπές, για περιφρούρηση της απεργίας και για απεργιακό ταμείο. Θα είναι το καλύτερο μήνυμα προς όλους τους άλλους κλάδους που βρίσκονται σε κίνηση και η καλύτερη αφετηρία για ένα δυνατό απεργιακό μέτωπο διαρκείας που θα ανατρέψει Μνημόνιο, κυβέρνηση και τροϊκανούς.