Σε όλα τα σχολεία

“Στα Βριλήσσια έχουμε ξεκινήσει την οργάνωση της αντιρατσιστικής μέρας δράσης”, μας είπε ο Χρήστος Μπούγος από το 2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων. “Στο σχολείο μου μια μέρα είχα πάει να κολλήσω ένα αυτοκόλλητο κατά του ρατσισμού και εκείνη την στιγμή ήρθε μια καθηγήτρια μου και με είδε αλλά μόλις το διάβασε με επιβράβευσε και μου είπε ότι έχει δει πολλά φασιστικά συνθήματα στο σχολείο και μου είπε να πάω να κολλήσω και εκεί. Στην συνέχεια αφιέρωσε την ώρα του μαθήματος της για να μιλήσουμε για τον ρατσισμό και για τους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Αργότερα της προτείναμε να βοηθήσει όλο το δεκαπενταμελές να οργανωθεί η εκδήλωση κατά του ρατσισμού στις 21 Μάρτη και σε περίπτωση που αρνιόταν κάποιος την εκδήλωση θα μας βοηθούσε να του αλλάξουμε γνώμη. Επίσης πήγαμε στο Διευθυντή και του δώσαμε την απόφαση της ΟΛΜΕ και δέχτηκε να οργανώσουμε εκδήλωση. Έτσι με την υποστήριξη των καθηγητών και δίνοντας τις προκηρύξεις, το anticapitalista και την Εργατική Αλληλεγγύη μπορούμε να οργανώσουμε και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία”.

“Εχουμε φτιάξει στο σχολείο μου μία ομάδα από 5 μαθητές και δύο καθηγητές που έχουν αναλάβει την οργάνωση της 21 Μάρτη”, μας είπε ο Ορέστης Ηλίας από το 1ο Λύκειο Βριλησσίων. “Την Τετάρτη 9/3 οργανώνουμε μία μεγάλη εξόρμηση που θα μοιράσουμε μαζικά την προκήρυξη της ΚΕΕΡΦΑ για να ενημερωθούν όλοι για τις 21 Μάρτη και για το συλλαλητήριο στις 19/3. Ο στόχος είναι εκείνη την ημερα να γίνει στην Αίθουσα εκδηλώσεων προβολή ενός 10λεπτου βίντεο που έχουν φτιάξει καθηγητές του σχολείου και στη συνέχεια να γίνουν ομιλίες από κάποιον από την ΚΕΕΡΦΑ και έναν καθηγητή.

Μάχη

Εχουμε ήδη κολλήσει αφίσες και διακινούμε το anticapitalista και την Εργατική Αλληλεγγύη, εξηγώντας ότι η μάχη ενάντια στις συγνωνεύσεις των σχολείων και η μάχη ενάντια στο ρατσισμό πάει χέρι χέρι. Μέσα από όλη αυτή τη δουλειά έχουμε σαν στόχο να κατεβάσουμε μαζικά το σχολείο στο συλλαλητήριο στις 19 Μάρτη”.

“Στο σχολείο μου είχαμε οργανώσει πέρσι στη διάρκεια της αντιρατσιστικής μέρας δράσης βιντεοπροβολή και συζήτηση σε τρία τμήματα”, μας είπε η Βασιλική Μανιού από το Λύκειο Σπάτων.

“Φέτος το θέμα του ρατσισμού έχει ανοίξει πολύ περισσότερο. Με αφορμή την απεργία πείνας των 300 μεταναστών ανοίγουν συζητήσεις μέσα στην τάξη και υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και από τους καθηγητές και από τους μαθητές. Εχουμε μοιράσει τις προκηρύξεις της ΚΕΕΡΦΑ, μαζί με το anticapitalista και την Εργατική Αλληλεγγύη. Εχουμε συζητήσει με συμμαθητές μου που ενδιαφέρονται και σκοπεύουμε να ζητήσουμε από καθηγητές να μας βοηθήσουν.

Θέλουμε να γίνει και φέτος προβολή βίντεο και έκθεση φωτογραφίας, αλλά κατά τη γνώμη μου χρειάζεται να αφιερώσουμε και χρόνο για συζήτηση που είναι και το πιο κρίσιμο”.

“Θα προσπάθήσουμε να οργανώσουμε εκδήλωση και στο δικό μας σχολείο στις 21 Μάρτη”, μας είπε η Ειρήνη από το 42ο Λύκειο στην πλατεία Βάθης. “Για να ξεπεράσουμε δυσκολίες που υπάρχουν θα απευθυνθούμε στο ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ που ήταν μία από τις ΕΛΜΕ που συμμετείχε στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που έγινε στον Αγ. Παντελεήμονα και θα ζητήσουμε να βγάλουν απόφαση για τις 21 Μάρτη, έτσι ώστε να έχουμε την άνεση να την οργανώσουμε στο σχολείο μαζί με καθηγητές που θέλουν να βοηθήσουν. Για το σκοπό αυτό την Τρίτη 8/3 οργανώνουμε εξόρμηση στο σχολείο με τα υλικά της ΚΕΕΡΦΑ”.

«Στο σχολειό μου γενικά υπήρχε προθυμία για την οργάνωση της εκδήλωσης στις 21/3», μας είπε ο Βαγγέλης 4ο Λύκειο Ζωγράφου. «Το πρότεινα σε μερικά παιδιά τα οποία ήξερα πως ήθελαν να το οργανώσουν μαζί μου και σε καθηγητές για την συνδιοργανώσει και η διευθύντρια δέχτηκε. Έτσι θα γίνει εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολειού μου όπου όσα από τα παιδιά που θα το διοργανώσουμε θα βγάλουμε έναν λόγο και στην συνεχεία θα γίνει συζήτηση μεταξύ των μαθητών. Επίσης υπάρχει μια πιθανότητα να γίνει προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ».