Εκπαίδευση και Νεολαία
ΕΚΠΑ: Στοπ στις διώξεις

Στις 13 Μαρτίου, η Αθηνά Αλεξανδρή, τ. Διοικ. Υπάλληλος ΕΚΠΑ και πρώην Εκπρόσωπος των Διοικητικών Υπαλλήλων στη Σύγκλητο, η Βανέσσα Πεντογάλου, Διοικ. Υπάλληλος ΕΚΠΑ, πρώην μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ και ο Παναγιώτης Σωτήρης, Διδάσκων (ΣΕΠ), πρώην μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ καλούνται να παρουσιαστούν στο Ζ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με την κατηγορία ότι πριν τρία χρόνια μαζί με άλλους «στέρησαν για λίγο χρόνο την ελευθερία κίνησης» του Θεόδωρου Φορτσάκη, τέως Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και σήμερα βουλευτή της ΝΔ.

Όπως αναφέρουν ανάμεσα σε άλλα οι τρεις διωκόμενοι σε κοινή τους δήλωση: «Η κατηγορία αναφέρεται στη «συνεδρίαση» της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 30/10/2014. Στην ουσία δεν πρόκειται για συνεδρίαση, καθώς εκείνη την ημέρα είχε διοργανωθεί μεγάλη παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητικών συλλόγων και εργαζομένων του ΕΚΠΑ, ύστερα από μια σειρά κινητοποιήσεων που είχαν προηγηθεί, η οποία μάλιστα έγινε με την παρουσία πολλών καναλιών εντός της αίθουσας...

Την ημέρα εκείνη βρεθήκαμε στο χώρο της Συγκλήτου, η μία από εμάς ως νόμιμα εκλεγμένη εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, η άλλη ως ενεργή στο κίνημα των εργαζομένων του ιδρύματος και ο τρίτος ως μέλος της ΕΕ της ΠΟΣΔΕΠ. Βρεθήκαμε όχι ως υποκινητές των φοιτητών, αλλά ως ενεργά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, όπως ήταν και παραμένει το χρέος μας... Η υπόθεση αυτή δεν αφορά απλώς εμάς. Στο πρόσωπό μας γίνεται προσπάθεια να ποινικοποιηθεί ένα ολόκληρο κίνημα και να παρουσιαστεί ως παραβατική και αξιόποινη πράξη, η πάλη υπέρ του ελεύθερου και δημοκρατικού πανεπιστημίου, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η αλληλεγγύη στους φοιτητές και το κίνημά τους. Είναι τμήμα μιας συνολικής προσπάθειας αυταρχικοποίησης και πειθάρχησης που δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση…»