ΜΑΘΗΤΕΣ

Συμμετείχαν μαθητές από το 8ο Λύκειο Χαλανδρίου, από το 1ο Λύκειο Βριλησσίων, από το 2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, από το Λύκειο Σπάτων, από το 4ο Λύκειο Νέου Ηρακλείου, από το 42ο Λύκειο Αθηνών, από το Λύκειο Καστέλλας, από το Λύκειο Ζηρίδη, από το 3ο και το 4ο Λύκειο Ζωγράφου.

Έγινε ενημέρωση σε σχέση με ποια σχολεία είναι υπό συγχώνευση, ενώ μεγάλο κομμάτι της συζήτησης αφιερώθηκε στο πως μπορούν να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που προκύπτουν στα σχολεία που η πλειοψηφία θέλει να κινηθεί αγωνιστικά.

Οι μαθητές του Συντονιστικού Αντίστασης αποφάσισαν να διακινήσουν κείμενο υπογραφών σε όλα τα σχολεία για καταλήψεις ενάντια στις συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα, ενώ κυκλοφόρησαν προκήρυξη που καλεί όλους τους μαθητές να συμμετέχουν στην απεργία και τη διαδήλωση μαζί με τους καθηγητές τους.

«Η κυβέρνηση έχει ανοίξει πόλεμο με την Παιδεία. 2000 σχεδόν σχολεία συγχωνεύονται, άλλα συνενώνονται και άλλα καταργούνται εντελώς. Χιλιάδες θέσεις εργασίας των καθηγητών χάνονται. Θα στοιβαχτούμε σε τμήματα με 30-40 μαθητές. Η εκπαίδευση παραδίδεται σε χορηγούς. Καπιταλιστικές εταιρίες θα εμφανίζονται διεκδικώντας να βάλουν διαφημίσεις μέσα κι έξω απ' τα σχολεία μας. Η Διαμαντοπούλου ονειρεύεται διευθυντές-μάνατζερ που θα κόβουν και θα ράβουν για λογαριασμό της κυβέρνησης και των βιομηχάνων. Τα κονδύλια στην Παιδεία πέφτουν κατακόρυφα.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση χαρίζει απλόχερα λεφτά στις τράπεζες, εισβάλλει στη Λιβύη, σπέρνει το ρατσισμό και συνεργάζεται με τους φασίστες. Άρα, ήρθε η ώρα για την απάντηση του μαθητικού κινήματος! Είναι η στιγμή για καταλήψεις μέχρι την απόσυρση των μέτρων, για συντονισμό όλων των μαθητών και κοινό αγώνα μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς μας. Να απλώσουμε τις καταλήψεις σε όλα τα σχολεία», αναφέρει ένα κομμάτι της ανακοίνωσης.