Μην χρησιμοποιείτε τους φασίστες για να συκοφαντήσετε την κατάληψη

Από την πρώτη μέρα της κατάληψης του Δημαρχείου, ο Καμίνης και το επιτελείο του με ψέματα και λασπολογίες προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό των συμβασιούχων. Κατηγορούν τους εργαζόμενους ως «εκβιαστές» επειδή δεν μένουν με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στις μαζικές απολύσεις που ετοιμάζει ο ίδιος ο Δήμαρχος και ο Ραγκούσης, ενώ στην τελευταία του ανακοίνωση ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι δεν δέχτηκαν να παραχωρήσουν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση που αφορά τον προϋπολογισμό.

Η αλήθεια είναι ότι οι συμβασιούχοι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23/3 ανάμεσα στα σωματεία εργαζόμενων, τον Καμίνη και τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Παπασπύρο δέχτηκαν να εκκενώσουν την αίθουσα για τη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, όχι όμως και να σταματήσουν την κατάληψη. Ο Καμίνης δεν δέχτηκε ούτε αυτήν την πρόταση αποδεικνύοντας ότι το ζήτημα δεν είναι η συνεδρίαση, αλλά ο τερματισμός της κατάληψης.

Ο πρώην Συνήγορος του Πολίτη έχει κατρακυλήσει ακόμα περισσότερο. Παράγοντες της δημοτικής αρχής έκαναν δηλώσεις σε αστικές εφημερίδες και σε κανάλια υποστηρίζοντας ότι την κατάληψη την «υποκινούν ακροδεξιά στοιχεία» και για αυτό την «στηρίζει» και ο Μιχαλολιάκος.

Είναι προφανές ότι απέλπιδα λύση για τον Καμίνη είναι να ρίξει φασιστικές σκιές πάνω στην κατάληψη των εργαζόμενων για να την περιθωριοποιήσει. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν όλες οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, ενώ οι φασίστες της Χρυσής Αυγής δεν έχασαν την ευκαιρία να φτιάξουν βίντεο που δείχνει τον Μιχαλολιάκο να κραυγάζει ρατσιστικές κορώνες «στήριξης των Ελλήνων εργαζόμενων» μέσα στο Δημαρχείο. Το συγκεκριμένο βίντεο ανέβηκε ακόμα και στο TVXS.

Δεν πρέπει να αφήσουμε να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από όλους τους εργατικούς χώρους που βλέπει την κατάληψη των συμβασιούχων ως ένα από τα πιο αξιόλογα παραδείγματα αγώνα.

Να τσακίσουμε την προπαγάνδα του Καμίνη, του Μιχαλολιάκου και των λιβελογράφων με μαζική συμπαράσταση στην κατάληψη και να συνδέσουμε όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια, από τους εκπαιδευτικούς μέχρι τους γιατρούς, στην πάλη για τη συνολική ανατροπή των μέτρων κυβέρνησης και τρόικα.