Διήμερο ΕΑΑΚ - Οι αντικαπιταλιστές δυνατά στις σχολές

Η διαδικασία ξεκίνησε λίγες ώρες μετά την τραμπούκικη επίθεση φασιστών στους Αφγανούς πολιτικούς πρόσφυγες στα Προπύλαια. Ο Ρεζά Γκολαμί τοποθετήθηκε ζητώντας τη στήριξη του φοιτητικού κινήματος στον αγώνα για νομιμοποίηση και ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις(5η κατά σειρά).

Κεντρικό ρόλο στις τοποθετήσεις των συντρόφων είχαν οι πρόσφατες εξελίξεις της εισβολής των Δυτικών Δυνάμεων στη Λιβύη. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις καταδεικνύουν την αδυναμία των καπιταλιστών στον έλεγχο της περιοχής και τον τρόμο που τους προκαλεί το ντόμινο εξεγέρσεων και επαναστάσεων στον Αραβικό κόσμο. Κοινός τόπος όλων των τοποθετήσεων ήταν πως η καθημερινή μας παρέμβαση στα αμφιθέατρα χρειάζεται να εξηγεί στους φοιτητές αυτές τις εξελίξεις με σκοπό να δυναμώσει το αντιπολεμικό κίνημα στην Ελλάδα, αλλά και παγκόσμια ενάντια στους ιμπεριαλιστές, με συνθήματα να κλείσουν οι πολεμικές βάσεις (Σούδα, Άκτιο κλπ), να μην υπάρξει εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κόβει τα συγγράμματα, αφήνει πολλά ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας χωρίς χρηματοδότηση με κίνδυνο αυτά να κλείσουν, αφήνοντας χιλιάδες μαθητών εκτός ιδρυμάτων και απολύοντας εκατοντάδες διδακτικού προσωπικού. Σαν ΕΑΑΚ θεωρούμε πως είναι τεράστια πρόκληση η σπατάλη εκατομμυρίων σε πολεμικούς εξοπλισμούς.

Τη στιγμή που συντελείται η απαξίωση του φοιτητικού συνδικαλισμού από την κυβέρνηση, με τη βοήθεια των παρατάξεων της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ, η παρέμβαση από τη μεριά των συντρόφων του ΣΕΚ επικεντρώθηκε στο ότι χρειάζεται από τώρα να χτίσουμε ένα βαθιά πολιτικό φοιτητικό κίνημα, με άποψη πάνω σε όλα όσα πλήττουν την κοινωνία (λιτότητα, περικοπές, πόλεμος, ρατσισμός) ούτως ώστε όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο για την Παιδεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι να είναι έτοιμοι για τη μεγαλύτερη σύγκρουση με καταλήψεις διαρκείας στο πλευρό των εργαζομένων που απεργούν, καταλαμβάνουν δημαρχεία, στο πλευρό των μεταναστών που παλεύουν για νομιμοποίηση. Με στόχο να μην κατατεθεί καν για ψήφιση, με στόχο να ανατρέψουμε όχι μόνο την Υπουργό Παιδείας (το καταφέραμε και στο παρελθόν!), αλλά να πάρει μαζί της και όλη την κυβέρνηση.

Με την Εργατική Αλληλεγγύη, το Σοσιαλισμό Από τα Κάτω και το φυλλάδιο για το φεστιβάλ του Μαρξισμού 2011 καλούσαμε  τους συντρόφους να οργανώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις μεγαλύτερες μάχες που ανοίγονται μπροστά μας. Με όπλο το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης που παλεύουμε να γίνει κτήμα των φοιτητικών συλλόγων, πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε!