Φωνές της Επανάστασης από την Αίγυπτο στον Μαρξισμό - GIGI IBRAHIM

Για 18 μέρες η Gigi βίωσε πολιτικές εξελίξεις που μεγαλύτεροι συμπολίτες της απλώς ονειρεύονταν. Ως μέλος των Επαναστατών Σοσιαλιστών (μιας οργάνωσης συγγενούς με το βρετανικό SWP και το ελληνικό ΣΕΚ), αλλά και ως ενεργός πολίτης μας εξηγεί γιατί ακόμα και μετά την αποχώρηση του δικτάτορα Μπουμπάρακ, ο αγώνας της χώρας της δεν έχει σταματήσει».

Με αυτό τον τρόπο παρουσιάζεται σε τρισέλιδη συνέντευξη η Tζίτζι Ιμπραήμ σε τρισέλιδη συνέντευξη στο «Ε» της Ελευθεροτυπίας την Κυριακή 27 Μαρτίου. Η Τζίτζι, όπως και ο Χοσάμ Αλ Χαμαλάουι που θα βρεθεί στον φετινό Μαρξισμό 2011 για να μιλήσει για τις επαναστάσεις στον αραβικό κόσμο είναι μέλη των «Επαναστατών Σοσιαλιστών» αδελφής οργάνωσης του ΣΕΚ στην Αίγυπτο.

«Δεν πρόκειται να κάνουν εύκολα πίσω και γι’ αυτό πρέπει να παλέψουμε» τονίζει σχετικά με την ανάγκη να ενταθεί ο αγώνας ενάντια στο παλιό καθεστώς. «Ο φίλος μου Ελ Χαμαλάουι, όχι μόνο αναγνώρισε κάποιον που είχε βασανίσει τον ίδιο το 2000, αλλά συνειδητοποίησε (έντρομος) ότι του είχε ανατεθεί και υψηλόβαθμο πόστο στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Εμένα με εκφράζει ο επαναστατικός σοσιαλισμός λέει, ενώ αυτός (αν και υποστηρίζει τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα) τελικά προωθεί τον νεοφιλελευθερισμό», απαντάει για το ρόλο του Ελ Μπαραντέι στην διάδοχη κατάσταση.

«Σίγουρα δεν θέλουμε την παρέμβαση των αμερικάνων. Επίσης είναι εκνευριστικό που τα δυτικά ΜΜΕ προσπαθούν να την παρουσιάσουν ως την ‘επανάσταση του Facebook’, υπονοώντας ότι δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε τίποτα χωρίς το διαδικτυακό τους δημιούργημα, πράγμα που είναι λάθος» απαντάει για τη στάση των δυτικών δυνάμεων.