Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Νέο Ηράκλειο: Όλοι στο δρόμο ενάντια στον φασισμό

Ν. Ηράκλειο, 25/5

Μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση από εκατοντάδες αγωνίστριες και αγωνιστές έγινε την Παρασκευή 25/5 στο Νέο Ηράκλειο. Η διαδήλωση αυτή ήταν το αποκορύφωμα μιας σειράς δράσεων που έχουν γίνει στην περιοχή (συνελεύσεις, μικροφωνικές, αφισοκολλήσεις). Στόχος των κινητοποιήσεων, όπως είχε συζητηθεί στις συνελεύσεις, ήταν το άνοιγμα στον κόσμο της γειτονιάς του Ηρακλείου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, η ενωτική δράση και το σταμάτημα της προσπάθειας των φασιστών να παρέμβουν σε σχολεία.

Μετά τις επιθέσεις και την εμφάνιση ναζιστικών συνθημάτων στη γειτονιά, αλλά και την πρόσφατη φασιστική επίθεση στον Μπουτάρη, ντόπιοι και μετανάστες εργάτες απέδειξαν ότι τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά είναι οξυμένα σε κάθε γειτονιά και δεν υπάρχει περιθώριο να αφεθεί ούτε πόντος στους φασίστες να επανεμφανιστούν. Η πορεία πέρασε από τους δρόμους του Ηρακλείου, καθώς και από την κεντρική λεωφόρο, δίνοντας ηχηρό μήνυμα ότι σε αυτές τις γειτονιές δε χωράει ο φασισμός. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και πολλοί μαθητές και μαθήτριες.

Διαδήλωσαν οργανωμένα με πανό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΟΡΜΑ, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Μαρουσιού, η ΛΑΑΑΣ, οι Εργατικές Λέσχες Ν.Ιωνίας, Κυψέλης, Πατησίων και Γαλατσίου και η ΑΠ Ροσινάντε. Αγωνιστές και αγωνίστριες της ΚΕΕΡΦΑ κάλεσαν όλο τον κόσμο στον επόμενο μεγάλο σταθμό, την πανεργατική απεργία 30 Μάη, όπου το αντιφασιστικό κίνημα μαζί με τους εργάτες θα δώσουν τη συνέχεια της μάχης ενάντια στους φασίστες και τα μνημόνια.