Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Αγ. Ανάργυροι: Aντί για τους φασίστες προσήγαγαν τα θύματα και τον Τζαβέντ Ασλάμ!

Ο δεκαοκτάχρονος Πακιστανός εργάτης Αντνάν Αχμάντ μετά τη φασιστική επίθεση

Φασίστες και ΕΛ.ΑΣ συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλο, την Τρίτη 22 Μάη στους Άγιους Ανάργυρους, σ’ ένα γεγονός που παραπέμπει στις χειρότερες στιγμές ρατσιστικής συγκάλυψης που είχαμε να δούμε από το 2013. Αντί να συλλάβει τα φασιστοειδή που χύπησαν μετανάστες εργάτες σε λαϊκή, η αστυνομία του Τόσκα προχώρησε σε προσαγωγές συγγενών των θυμάτων και του ίδιου του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ, δίνοντας περιθώρια στους δράστες να διαφύγουν ανενόχλητοι! 

Συγκεριμένα, όπως καταγγέλλουν σε κοινή τους ανακοίνωση η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα: «Την Τρίτη 22 Μάη, στη Λαϊκή Αγορά Ανάκασας-Αγίων Αναργύρων, μια ομάδα φασιστοειδών επιτέθηκαν σε δύο αδέλφια, εργάτες στη Λαϊκή οι οποίοι μετέφεραν προϊόντα στους πάγκους. Ο δεκαοκτάχρονος νεαρός εργάτης από το Πακιστάν, Αντνάν Αχμάντ τραυματίστηκε βαριά στο πρόσωπο από χτυπήματα ενός μποξέρ με το όνομα Χρήστος. Ο μποξέρ άρχισε να φωνάζει: “Οι Πακιστανοί είναι σκατά. Δεν θέλω να δουλεύει κανένας Πακιστανός στη Λαϊκή μου.” Όταν ο αδελφός του έτρεξε να σώσει τον νεαρό εργάτη, εμφανίστηκαν και άλλοι τέσσερις, που συμμετείχαν χτυπώντας τον πεσμένο στη γη δεκαοκτάχρονο εργάτη, οι δύο μάλιστα γνωστοί με τα ονόματα Στέλιος και Αλέξης». 

Οι τραυματίες μετανάστες διασώθηκαν από παρέμβαση και διαμαρτυρίες των εργαζομένων της Λαϊκής (που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δηλώνουν αγανακτισμένοι με τη δράση των χρυσαυγιτών και φασιστών που ένα προηγούμενο διάστημα είχαν προσπαθήσει να κάνουν τσιφλίκι τους τις λαϊκές αγορές) και κατέληξαν στο ΚΑΤ. Χρειάστηκε να πάει 11 το βράδυ για να εμφανιστούν κάποιοι αστυνομικοί από το  Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, οι οποίοι πήραν κατάθεση χωρίς να παραπέμψουν το περιστατικό στο Τμήμα Αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας και λέγοντας στο τραυματία όποτε βγει να περάσει από το Τμήμα. 

“Εμείς δεν μπορούμε”

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 23 Μάη, συνεχίζει η ανακοίνωση «ειδοποιήθηκε από τα θύματα, ο Τζαβέντ Ασλάμ, να πάει μαζί τους στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων και εκεί δήλωσαν ότι γνωρίζουν ποιοι τους επιτέθηκαν και ότι εκείνη τη στιγμή οι δράστες βρίσκονταν στη Λαϊκή του Αγίου Παντελεήμονα στα Πατήσια. Η αξιωματικός υπηρεσίας όταν της ζητήθηκε να πάνε εκεί να τους συλλάβουν απάντησε “εμείς δεν μπορούμε”. Μάλιστα ζήτησε από τον τραυματία Αντνάν και τον αδερφό του να πάνε οι ίδιοι στη Λαϊκή και να ειδοποιήσουν το 100 να τους συλλάβει»!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, «στην έξοδο από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων σε κοντινό σημείο, σταθμευμένες δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν για έλεγχο χαρτιών τον Τζαβέντ Ασλάμ και ένα από τα θύματα. Όταν ο Τζαβέντ Ασλάμ τους εξήγησε ότι βιάζονται για το συγκεκριμένο λόγο ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ του ανακοίνωσε ότι υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και χρειάζεται να τους ακολουθήσει μαζί με το θείο του θύματος στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων! 

Είναι αξιοπερίεργο πώς ο Άρειος Πάγος είχε βγάλει απόφαση μη εκτέλεσης του εντάλματος στην Ελλάδα εδώ και 12 χρόνια αλλά “τα στοιχεία των κομπιούτερ” της ΕΛΑΣ έχουν άλλη άποψη. Ο Τζαβέντ Ασλάμ αφέθηκε τελικά ελεύθερος το απόγευμα όταν η Λαϊκή τελείωσε και οι δράστες αποχώρησαν ανενόχλητοι!

Οι ευθύνες της Αστυνομίας του κ.Τόσκα είναι τεράστιες. Αυτή είναι η αντιμετώπιση για τα θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων; Να τα συμβουλεύουν από τα Αστυνομικά Τμήματα να ...εντοπίσουν οι ίδιοι τους δράστες και να ειδοποιήσουν το 100; Θα μπει τέλος στην καταδίωξη του Τζαβέντ Ασλάμ με το διαβόητο διεθνές ένταλμα σύλληψης;» καταλήγει η ανακοίνωση.

Την Πέμπτη 24 Μάη τα θύματα κατέθεσαν μήνυση στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων και πήγαν στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Αστυνομίας.