Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας: Έξω από τους εργατικούς χώρους ο Κασιδιάρης

“Κρυφά και στη ζούλα, όπως συνηθίζουν οι θρασύδειλοι ναζί της ΧΑ, ο Κασιδιάρης τόλμησε την Παρασκευή 25 Μάη να πατήσει το πόδι του στο Γκαράζ του Δήμου της Αθήνας στην Ιερά οδό” αναφέρει σε καταγγελία της η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας. 

«Χωρίς καμιά προειδοποίηση και χωρίς να έχει εκδώσει την παραμικρή ανακοίνωση, ο υπόδικος ναζιστής εισέβαλε στα γραφεία των σωματείων και στα συνεργεία των φορτηγών και των σκουπιδιάρικων και προσπάθησε να επιβάλει τη θέση του και να δημιουργήσει σκηνικό τάχα επίσημης συνάντησης. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργατών και των εργατριών στο χώρο του γύρναγε επιδεικτικά την πλάτη. Ο αιμοσταγής λύκος που όλα τα χρόνια που βρίσκεται στο δημοτικό συμβούλιο δεν έχει νοιαστεί ούτε μια φορά για το καλό των εργατών είτε στην καθαριότητα, είτε αλλού, μυρίστηκε εκλογές και είπε να περάσει από την Ιερά οδό ντυμένος πρόβατο. Είναι η κλασική τακτική των ναζί της ΧΑ που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Την μία πουλάνε τσαμπουκά και πολλοί μαζί χτυπάνε ανυπεράσπιστους ανθρώπους, και την άλλη αρνούνται την ίδια τους την ναζιστική ιδεολογία και το παίζουν καλοκάγαθοι πατριώτες. 

Ύβρις

Είναι πραγματική ύβρις, ο αρχιναζί Κασιδιάρης να τολμάει να πατάει το πόδι του στο κέντρο της ηρωικής απεργίας των εργατών καθαριότητας που τον περσινό Ιούλη του 2017 έδειξε την δύναμη που έχουν οι εργάτες να ενώνονται και να νικάνε. Ενωμένοι συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα για μόνιμες προσλήψεις με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ενάντια στους ιδιώτες που θέλουν να βγάζουν κέρδη στις πλάτες των εργατών, που κρατάνε καθαρή αυτή την πόλη. Και σε εκείνη την απεργία η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής απέδειξε στην πράξη πως ο ρόλος της είναι να στηρίζει το ιδιωτικό κεφάλαιο, τους πλούσιους, τους καπιταλιστές.

Πολύ ορθά, κανένας συνδικαλιστής στους δήμους και πουθενά στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα δεν σφίγγει τα χέρια των ναζί δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, εκείνων που επιτέθηκαν δολοφονικά κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στην Ζώνη Περάματος ενω έστηναν κίτρινο εργοδοτικό σωματείο. Τους γυρνάει την πλάτη. 

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει μπλοκάρει την παρουσία τους στα σωματεία μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δηλώνοντας ξεκάθαρα πως οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στα σωματεία και τους χώρους δουλειάς. Η ΠΟΣΠΕΡΤ μπλόκαρε την “μηνιάτικη ώρα του αρχηγού” με στάση εργασίας στην δημόσια τηλεόραση. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία εμπόδισαν την χυδαία ρατσιστική εκστρατεία “αιμοδοσία μόνο για Έλληνες” και ο Δήμος της Αθήνας “τα ρατσιστικά συσσίτια μόνο για Έλληνες”.

Το εισαγγελικό βούλευμα παρέπεμψε σε δίκη 68 ναζί της Χρυσής Αυγής, βουλευτές και πυρηνάρχες των ταγμάτων εφόδου για την λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης που φοράει το μανδύα πολιτικού κόμματος. Οι ίδιοι οι ναζί έχουν δηλώσει ότι χρησιμοποιούν την παρουσία τους εκεί με στόχο να καταργήσουν τη δημοκρατία. 

Κανένα σωματείο δεν επιτρέπει στους ναζιστές να σουλατσάρουν στους εργατικούς χώρους. Χρειάζεται να μπλοκάρουμε την παρουσία τους παντού...»