Εργατικό κίνημα
Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια: Σύσκεψη για το Πανεργατικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Σε σύσκεψη καλεί ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια την Τρίτη 28 Αυγούστου στις 7 μμ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για την οργάνωση των εργατικών κινητοποιήσεων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η σύγκρουση με τις πολιτικές που αφήνουν τις φωτιές να στείλουν στο θάνατο δεκάδες και καταστρέφουν τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, όπως και η αλληλεγγύη με τους πυρόπληκτους, είναι υπόθεση του οργανωμένου εργατικού κινήματος.

Διαδηλώνουμε μαζικά στη ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη:

• Για να απαιτήσουμε άμεση και ουσιαστική βοήθεια στα θύματα των πυρκαγιών, σταμάτημα της διάλυσης και γενναία χρηματοδότηση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών.

• Για να βάλουμε τέρμα στα φονικά μνημονιακά πλεονάσματα, στις περικοπές, τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις και μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων. Διαγραφή του χρέους και κρατικοποίηση των τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο.

• Για να σταματήσουμε τις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης που πνίγουν τους πρόσφυγες στη Μεσόγειο.

• Για να τσακίσουμε τους φασίστες, να καταδικαστούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής και να κλείσουν τα γραφεία τους παντού.

• Για να μην αφήσουμε να περάσουν οι εθνικιστικές και πατριδοκάπηλες εκστρατείες της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Stop στα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Σταμάτημα των εξοπλισμών, ειρήνη με τους γειτονικούς λαούς, όχι στον πόλεμο.