Εργατικό κίνημα
ΠΟΕΔΗΝ: Αγωνιστικό διήμερο στη ΔΕΘ

Το Συντονιστικό των Νοσοκομείων στο Κ.Υ. Νέας Μάκρης

“Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων ξεκινάμε το χορό των κινητοποιήσεων από τις 7 Σεπτέμβρη, μέρα που η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει στάση εργασίας για τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και συνεχίζουμε την επόμενη ημέρα, 8 Σεπτέμβρη με ένα μαζικό εργατικό διεθνιστικό κι αντιφασιστικό συλλαλητήριο”, λέει ο Χρίστος Αργύρης, γιατρός στο Σωτηρία. 

“Οι εργαζόμενοι στην Υγεία βρισκόμαστε ήδη στη μάχη εδώ και καιρό παλεύοντας αυτές τις διεκδικήσεις. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου άνοιξε το ενδεχόμενο άμεσης απόλυσης των επικουρικών συναδέλφων. Απαντήσαμε με διαδοχικές απεργιακές κινητοποιήσεις και κερδίσαμε ότι δεν θα απολυθεί κανείς, τουλάχιστον αυτούς τους μήνες. Προκειμένου να μη βρει μπροστά της ένα μεγάλο απεργιακό ξέσπασμα στα νοσοκομεία, η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε κι έδωσε παρατάσεις. Ήταν άλλη μια επιβεβαίωση ότι οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα και βάζουν πραγματικές πιέσεις στην κυβέρνηση. 

Παρ' όλα αυτά η μάχη αυτή δεν έχει τελειώσει. Οι απολύσεις αναβλήθηκαν με τις παρατάσεις, δεν ματαιώθηκαν. Διεκδικούμε ότι όλοι οι συμβασιούχοι και επικουρικοί συνάδελφοι θα μονιμοποιηθούν και θα γίνουν κι άλλες 35.000 προσλήψεις. Είναι το ελάχιστο για να μπορέσουν να επιβιώσουν τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία βρίσκονται σε τραγική κατάσταση από τις ελλείψεις και την υποχρηματοδότηση. Γι' αυτό και η αναβάθμιση της διαδήλωσης στη ΔΕΘ, από τη μεριά των συνδικάτων της Υγείας, σε διήμερο κινητοποιήσεων είναι ένα θετικό βήμα που θα βοηθήσει και την προοπτική απεργιακής κλιμάκωσης που βάζει το Συντονιστικό των Νοσοκομείων, με δράσεις ανυπακοής όλο το Σεπτέμβρη και μεγάλη πανυγειονομική απεργία στη συνέχεια”.