Εργατικό κίνημα
Απεργιακή 8 Μάρτη: “Καζάνι που βράζει”

Η πρόταση για απεργιακή 8 Μάρτη κατατέθηκε στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ που πραγματοποιήθηκε στις 16 Γενάρη. Το αίτημα μετέφερε η Μαρία Χαρχαρίδου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζόμενων στο νοσοκομείο Γεννηματάς. H τελική απόφαση παραπέμφθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή του τριτοβάθμιου συνδικάτου που θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες.

Στην ομιλία της στη Πανελλαδική Συνέλευση του Συντονιστικού των Νοσοκομείων και του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια την Κυριακή 20 Γενάρη, στη συζήτηση για τις 8 Μάρτη, η Μ. Χαρχαρίδου αναφέρθηκε στην παρέμβαση στην ΑΔΕΔΥ. “Πήγα στην ΑΔΕΔΥ την προηγούμενη Τετάρτη”, είπε, “Πήρα το λόγο, διάβασα το ψήφισμα, τους είπα ότι σαν συνδικαλιστές πρέπει να αφουγκραζόμαστε τι γίνεται και στους εργασιακούς χώρους και στην κοινωνία. Τους μετέφερα ότι αυτό που αισθάνομαι εγώ και σαν γυναίκα και σαν νοσηλεύτρια είναι ότι οι γυναίκες είναι ένα καζάνι που βράζει και ψάχνουν να διοχετευτεί η ορμή αυτή που έχουν για διεκδίκηση των δικαιωμάτων που έχει χάσει τα τελευταία χρόνια. Και ότι σαν συνδικαλιστές οφείλουμε να το αφουγκραστούμε και να το οργανώσουμε για να έχει αποτέλεσμα σωστό για όλους μας.

Πιστεύω ότι η ΑΔΕΔΥ θα ανταποκριθεί στο αίτημα. Από εκεί και πέρα, εμείς όλοι που είμαστε εδώ, άντρες και γυναίκες, μπορούμε αυτό το μήνυμα να το μεταφέρουμε στους χώρους δουλειάς μας, στο φιλικό μας περιβάλλον, στις οικογένειές μας και πραγματικά να οργανώσουμε την 8 Μάρτη να είναι μια μέρα απεργιακή που να βγάλει μπροστά όλα τα ζητήματα, όλα τα δικαιώματα των γυναικών που έχουν χαθεί μαζί με τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν χαθεί για όλους”.