Δημοτικές εκλογές
"Aνταρσία στη Θεσσαλονίκη": Απαιτούμε δημόσιες, δωρεάν αστικές συγκοινωνίες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων και Φοιτητών για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης το Σάββατο 19/1. 

Το παρών έδωσαν η πρωτοβουλία εργαζομένων και φοιτητών για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη, οι Σύλλογοι Φοιτητών Bιολογικού, Φυσικού, Ιατρικής και Κινηματογράφου, η δημοτική κίνηση Θέρμης «Μέτωπο Ρήξης και ανατροπής». Συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία από την «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την Ανατροπή» που μοίρασε σχετική ανακοίνωση ενώ χαιρετισμό απηύθυνε στη συγκέντρωση και ο Γιάννης Κούτρας, υποψήφιος δήμαρχος με τη δημοτική κίνηση. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της κίνησης:

«Η μετακίνηση με το λεωφορείο έχει μετατραπεί σε αγώνα ταλαιπωρίας για τους εργαζόμενους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους άνεργους και την νεολαία που χρησιμοποιούν καθημερινά τις αστικές συγκοινωνίες. 

Η πολυδιαφημιζόμενη «κρατικοποίηση» του ΟΑΣΘ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν άλλαξε το τοπίο. Η εμμονή της κυβέρνησης στα ματωμένα «υπερπλεονάσματα» του προϋπολογισμού σημαίνει ότι η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς χρησίμευσε μόνο για να κάνει οικονομία το κράτος και όχι για να βελτιωθούν οι συνθήκες μετακίνησης των κατοίκων της πόλης. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί, όπως λένε οι κάθε λογής δεξιοί και νεοφιλελεύθεροι, αν έρθει ένας «μεγάλος επενδυτής», αφού αυτός θα νοιάζεται μόνο για το κέρδος του και θα αδιαφορεί για τις ανάγκες μας. 

Απαιτούμε: Δημόσιες δωρεάν αστικές συγκοινωνίες με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο. Την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων. Τον προσανατολισμό σε οικολογική και φτηνή σε κόστος μετακίνηση. Την επαναχάραξη των δρομολογίων στη βάση των κοινωνικών αναγκών. Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και προσλήψεις για να καλυφτούν οι ανάγκες».