Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Έξω οι Κασιδιάρηδες από την Κυψέλη

Αντιφασιστική εξόρμηση στην πλατεία.

Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 9 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κυψέλης απευθύνει η ΚΕΕΡΦΑ Κυψέλης - Πατησίων – Γαλατσίου που το Σάββατο 2/2 πραγματοποίησε ανοιχτή εκδήλωση στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αθήνας στην Κυψέλη, με τη συμμετοχή εργαζομένων, νέων και μεταναστών της γειτονιάς. Η αντιφασιστική κινητοποίηση έρχεται σε απάντηση της επίθεσης τάγματος εφόδου της Χ.Α στο πλαίσιο της «προεκλογικής εκστρατείας» του Κασιδιάρη, στην Κυψέλη, την Παρασκευή 1/2. 

Η πρόκληση αυτή δεν έμεινε αναπάντητη. Την επόμενη μέρα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ κάναμε εξόρμηση στην πλατεία Κυψέλης με βασικό σύνθημα «έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας- να τους βάλουμε ισόβια φυλακή». Η ανταπόκριση ήταν πολύ θερμή, ο κόσμος της γειτονιάς όχι μόνο καταδίκαζε τις επιθέσεις και υπέγραφε το κείμενο “ανεπιθύμητοι οι νεοναζί” αλλά μετέφερε και την προσωπική του εμπειρία από τους τραμπουκισμούς με τους οποίους βρέθηκε αντιμέτωπος.

Η ίδια εικόνα ήρθε και από την εκδήλωση που οργάνωνε το ίδιο απόγευμα η ΚΕΕΡΦΑ της περιοχής. Εκεί η Τ. συνταξιούχος νοσηλεύτρια, περιέγραψε πως βρέθηκε αντιμέτωπη με τους ναζί της Χ.Α στο φούρνο όπου ψώνιζε και πως αμέσως της επιτέθηκαν και την προπηλάκισαν όταν τους κατήγγειλε σαν μια φασιστική συμμορία,  ενώ όπως κατήγγειλε στην ΚΕΕΡΦΑ η Χ.Π, φοιτήτρια που βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή, την ώρα που οι φασίστες τραμπούκιζαν, η αστυνομία τη σταμάτησε για έλεγχο όπως και άλλους περαστικούς.  

Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν ο Κώστας Παπαδάκης, από την πολιτική αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος στην δίκη της Χ.Α που μετέφερε την εικόνα από την πορεία της δίκης και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, που μίλησε για τα αιτήματα των προσφύγων και των μεταναστών για άσυλο, χαρτιά και δικαιώματα  και τη σπουδαιότητα της φετινής μέρας παγκόσμιας δράσης στις 16  Μάρτη για το αντιρατσιστικό και το αντιφασιστικό κίνημα σε διεθνές επίπεδο.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η Βασιλική Κανέλλου, εργαζόμενη στο νοσοκομείο Γεννηματάς που μετέφερε την εμπειρία από τις μάχες που έχουν δώσει οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και το σωματείο τους ενάντια σε φασιστικές προκλήσεις του τύπου “αιμοδοσία μόνο για έλληνες” και το πως οι εργαζόμενοι έχουν κρατήσει ανοιχτά τα νοσοκομεία για όλους όσους τα έχουν ανάγκη ανεξάρτητα από καταγωγή, εθνότητα, θρησκεία κλπ.