Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ξάνθη: Κάτω τα χέρια από τους αντιφασίστες εκπαιδευτικούς

Τη στοχοποίηση του καθηγητή Θανάση Παπασταθόπουλου από ομάδα χρυσαυγιτών με ναζιστικά και απειλητικά συνθήματα στους τοίχους του 3ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, καταγγέλει η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης, επισημαίνοντας ότι στο πρόσωπό του στοχοποιείται κάθε αντιφασίστας εκπαιδευτικός. 

“Οι νοσταλγοί του Χίτλερ προσπαθούν να βγουν από το περιθώριο, αποθρασυμένοι από τις εθνικιστικές εκστρατείες μίσους για το Μακεδονικό. Δεν θα τους αφήσουμε! Τα σχολεία μας, οι γειτονιές μας, η πόλη μας είναι κάστρα αντιφασισμού και μαζί με τη μειονότητα πετάξαμε έξω τους ναζί της Χρυσής Αυγής, κλείσαμε δυο φορές τα γραφεία τους και χτίζουμε μέσα από τους κοινούς μας αγώνες, γέφυρες αλληλεγγύης με τους πρόσφυγες, τους γειτονικούς λαούς των Βαλκανίων και της Τουρκίας” αναφέρουν οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης μεταξύ άλλων.

Τις φωτογραφίες με τα εμετικά συνθήματα των νεοναζί ανήρτησε ο ίδιος ο εκπαιδευτικός, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζοντας ότι: “Το ζήτημα προφανώς δεν είναι προσωπικό. Η τρομοκράτηση και στοχοποίηση εκπαιδευτικών που εκφράζουν διαφορετικές απόψεις είναι συνηθισμένη μέθοδος τον τελευταίο καιρό. Η αντίδρασή μας στο ναζισμό πρέπει να είναι καθολική και χωρίς αστερίσκους. Το βασικό μέλημα πρέπει να είναι οι μαθητές μας. Δεν πρέπει να δηλητηριαστούν τα μυαλά και οι ψυχές τους με το μίσος, την ξενοφοβία: και το ρατσισμό. Σε ότι με αφορά: Σιγά μην κλάψω σιγά μην φοβηθώ!”.