Δημοτικές εκλογές
“Αντίσταση και Ανατροπή” στα Βριλήσσια

2/2, Βριλήσσια

Το Σάββατο 2/2 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της δημοτικής κίνησης «Αντίσταση και Ανατροπή» στα Βριλήσσια. Πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση καθώς έμπαιναν πολλά ερωτήματα από τον κόσμο που συμμετείχε, αναφορικά με την φυσιογνωμία της κίνησης αλλά και τις διεκδικήσεις για τις οποίες παλεύει.

Εκ μέρους της κίνησης άνοιξε την εκδήλωση ο δημοτικός σύμβουλος Ορέστης Ηλίας ο οποίος παρουσίασε συνολικά τις θέσεις και τις διεκδικήσεις. Στη συζήτηση που ακολούθησε, πολλοί ήταν αυτοί που πήραν τον λόγο.

«Το νομοσχέδιο Κλεισθένης είναι συνέχεια του Καλλικράτη, δίνει υπερεξουσίες στον Δήμαρχο και ανοίγει δυνατότητες για αλισβερίσια μεταξύ διοίκησης και δημοτικών συμβούλων για να διασφαλίσουν πλειοψηφίες. Το κεντρικό κράτος γίνεται ρυθμιστής των ΟΤΑ, σε μια περίοδο που συνεχίζουν να προωθούν ελαστικές σχέσεις εργασίας και παραχώρηση ελεύθερων χώρων σε ιδιωτικά συμφέροντα. Ένα παράδειγμα είναι η εκχώρηση του ελεύθερου πάρκινγκ στο μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας. Παλεύουμε για μια ανοιχτή στον κόσμο δημοτική κίνηση που να ιεραρχεί ψηλά τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας στην πόλη μας» ανέφερε στην τοποθέτηση του ο Δημήτρης Κυριαζής, φοιτητής και συνέχισε ο Θόδωρος Καλμούκης, δικηγόρος, λέγοντας ότι «έχουμε μια ΕΕ που ξεκίνησε ως “ενότητα των πολιτών” αλλά στην πραγματικότητα είναι μια κλειστή μηχανή που αποφασίζει χωρίς εμάς… Χρειάζεται να συγκροτήσουμε το τοπικό κίνημα, τις διεκδικήσεις του, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να κερδίζουμε».

Ο Βασίλης Λιανός, φοιτητής, είπε «στους καιρούς που ζούμε δεν μπορούμε να αφήσουμε να μας απογοητεύουν οι υποσχέσεις που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν. Στις τοπικές εκλογές πρέπει να είμαστε η φωνή του κόσμου που παλεύει. Ξεκινάμε την επικοινωνία και την κοινή δράση με τον κόσμο. Διεκδικούμε μια πόλη ανοιχτή με δομές για όλους τους άπορους, άστεγους, πρόσφυγες, μετανάστες και κακοποιημένες γυναίκες. Για να λειτουργήσουν όλα αυτά είναι απαραίτητο να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

Η εκδήλωση έκλεισε με την απόφαση συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου, με επικεφαλής τον Ορέστη Ηλία. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν οι πρώτοι υποψήφιοι καθώς και πρόγραμμα δράσεων. Τέλος, αποφασίστηκε η συμμετοχή της δημοτικής κίνησης στις συσκέψεις και δράσεις της «Κίνησης για την απεργιακή 8 Μάρτη».