Δημοτικές εκλογές
Kίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου

Το Σάββατο 2/2 πραγματοποιήθηκε η πρώτη για το 2019, συνέλευση του σχήματος "Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου". Συμμετείχαν πάνω από 50 αγωνιστές/στριες, μέλη του σχήματος αλλά και κόσμος που ήρθε να παρακολουθήσει για πρώτη φορά.

Η συνέλευση συζήτησε και αποφάσισε την πολιτική διακήρυξη, ένα κείμενο που ακουμπά στην κρίση των από πάνω και στην απογοήτευση από το ΣΥΡΙΖΑ, για να βάλει όλες τις αιχμές που έχει αναδείξει το ίδιο το κίνημα τα τελευταία 5 χρόνια, ως πρόγραμμα μάχης. Μαζικές μόνιμες προσλήψεις, ψήφος στους μετανάστες, αξιοποίηση των άδειων διαμερισμάτων για τους αστέγους και τους πρόσφυγες, είναι μερικά από τα αιτήματα και τα στοιχήματα της επόμενης περιόδου.

Αποφασίστηκε ανοιχτή συνέλευση/εκδήλωση μέσα στις επόμενες 20 μέρες (θα ανακοινωθεί και θα κυκλοφορήσουν υλικά από αυτή τη βδομάδα), όπου θα καλέσουμε όλες τις δυνάμεις της αριστερής αντιπολίτευσης στη γειτονιά, τα σωματεία και τις αριστερές συλλογικότητες, για να στηρίξουν το σχήμα. Επιδιώκουμε φέτος το "ΚσΠ" να αναδειχτεί σε τροφοδότη των κινημάτων της γειτονιάς και σε παράδειγμα για το πώς το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα γίνεται χειροπιαστό στις εργατογειτονιές που βράζουν από διεκδικήσεις.

Τα 5 χρόνια διοίκησης Καφατσάκη (ΣΥΡΙΖΑ) κατάφεραν μόνο να απογοητεύσουν, η κρίση της Δεξιάς συνέχισε φτάνοντας να διασπάται στα 7 (!) ψηφοδέλτια φέτος και ο ρόλος μας πλέον μπορεί και χρειάζεται να είναι πολύ κεντρικός στις εξελίξεις. Με αυτοπεποίθηση και ενωτικά, μπορούμε να βγάλουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά ενισχυμένη στις εκλογές του Μάη.