Εργατικό κίνημα
ΠΥΡΚΑΛ: Στάση εργασίας για δεδουλευμένα

Σε κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να βγουν οι εργαζόμενοι στην ΠΥΡΚΑΛ αφού από την έναρξη της χρονιάς έχουν πάρει ψίχουλα σαν έναντι του μισθού τους. 

Με 100 ευρώ για τον Γενάρη και άλλα 250 για το Φεβρουάριο, η διοίκηση παίζει με τις ανάγκες και τις ζωές των εργαζόμενων στην ΠΥΡΚΑΛ που και πριν τα Χριστούγεννα είχαν βρεθεί με απλήρωτα δεδουλευμένα της προηγούμενης χρονιάς που έφθαναν μέχρι τα 1.500 και τα 2.000 ευρώ. Λίγες μόλις μέρες πριν την αλλαγή του χρόνου και κάτω από την απειλή της απεργίας η εταιρία βρήκε τα λεφτά να πληρώσει τους εργάτες.

Ωστόσο, η νέα χρονιά δεν άνοιξε καλά αφού τα απλήρωτα δεδουλευμένα μέσα στους δυο πρώτους μήνες κοντεύουν να ξεπεράσουν τα 1.500 ευρώ ανά άτομο. Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζόμενων, η διοίκηση του σωματείου αποφάσισε να καλέσει σε στάση εργασίας και κινητοποίηση για την Τετάρτη 6/2 στο χώρο του εργοστασίου στον Υμηττό, ενώ τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας για να διευθετηθεί το ζήτημα των απλήρωτων δεδουλευμένων.