Εργατικό κίνημα
Εκπαιδευτικοί: Ο νόμος να μείνει στα χαρτιά

Συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις ενάντια στο προσοντολόγιο του Γαβρόγλου με την στάση εργασίας και τη συγκέντρωση που κάλεσε η ΔΟΕ την Παρασκευή 1/2 έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί με τα πανό των σωματείων τους.

“Ο Γαβρόγλου μπορεί να ψήφισε τελικά το προσοντολόγιο των απολύσεων, αλλά ξέρει καλά τι τον περιμένει. Ο νόμος του θα μείνει στα χαρτιά. Συνεχίζουμε για να τον αναγκάσουμε να το πάρει πίσω και για να επιβάλουμε μονιμοποιήσεις και όχι απολύσεις. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μην αφήσουμε να περάσει ο χρόνος και να φτάσουμε τον Ιούνιο μπροστά στους νέους πίνακες αναπληρωτών που θα ετοιμάσει ο Γαβρόγλου”, αναφέρει η προκήρυξη που μοιραζόταν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης εκ μέρους του Δικτύου Εκπαιδευτικών- “Η Τάξη μας”. 

Ταυτόχρονα με το προσοντολόγιο, η κυβέρνηση δημοσίευσε την υπουργική απόφαση για τον “προγραμματισμό και την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου”, ανοίγοντας έτσι και το μέτωπο της αξιολόγησης. Η νέα επίθεση που ετοιμάζει ο Γαβρόγλου φέρνει από την πίσω πόρτα την αξιολόγηση στην δημόσια εκπαίδευση. 

“Τώρα να προχωρήσουμε σε κύκλο γενικών συνελεύσεων σε κάθε ΕΛΜΕ και κάθε σύλλογο Πρωτοβάθμιας και να απαιτήσουμε νέα απεργιακή κινητοποίηση. Να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα μονίμων και αναπληρωτών σε κάθε σχολείο, που να οργανώσουν την ενημέρωση και τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών στις μάχες μπροστά μας”, ανέφερε η ανακοίνωση της “Τάξης μας” ζητώντας τόσο από τα πρωτοβάθμια σωματεία όσο και από ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ να βγάλουν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Την ώρα που η ΕΑ πήγαινε στο τυπογραφείο συνεδρίαζε το ΔΣ της ΔΟΕ σχετικά με τις αντιεκπαιδευτικές επιθέσεις του Γαβρόγλου.