Εργατικό κίνημα
ΑΔΕΔΥ: Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ

Πάνω από 14 Ομοσπονδίες Εργαζόμενων στο Δημόσιο Τομέα συμμετέχουν στη στάση εργασίας από τις 11πμ μέχρι την λήξη του ωραρίου που καλεί την Τετάρτη 6 Φλεβάρη η ΑΔΕΔΥ με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5 -7). 

Η κινητοποίηση έχει σαν βασικό αίτημα την άμεση ρύθμιση για την συνέχιση της καταβολής των Β.Α.Ε. και του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όσους ήδη το παίρνουν, αλλά και την επέκταση σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, μόνιμους και  συμβασιούχους που το δικαιούνται και δεν τους καταβάλλεται. Μεγάλη συμμετοχή στη συγκέντρωση οργανώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

“Σαν εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟ συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ γιατί το ζήτημα των ΒΑΕ μας ακουμπάει όλους”, ανέφερε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Αντώνης Φώσκολος εργατοτεχνίτης στο ΥΠΠΟ. “Μιλάμε για επαγγέλματα επικίνδυνα που θέτουν την υγεία των εργαζόμενων σε συνεχείς κινδύνους. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα αφού μέσα στα μνημόνια τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας έχουν έρθει σε δεύτερο πλάνο. Ταυτόχρονα οι ανισότητες που αντιμετωπίζουμε μεταξύ των συναδέλφων στην ίδια δουλειά είναι τρομερά. Υπάρχουν έκτακτοι και συμβασιούχοι συνάδελφοι που δεν πληρώνονται ΒΑΕ την ίδια ώρα που για την ίδια δουλειά, στον ίδιο χώρο και στις ίδιες συνθήκες οι μόνιμοι συνάδελφοι πληρώνονται το ανθυγιεινό επίδομα. 

Τώρα ξαφνικά έρχονται και μας λένε πως μπαίνει σε κρίση το ΒΑΕ ακόμα και σε αυτούς που το έπαιρναν ως τώρα. Δεν θα επιτρέψουμε να κόψουν κανένα ΒΑΕ αντιθέτως θα παλέψουμε για να επεκταθεί σε όλους μόνιμους και συμβασιούχους”, συνέχισε ο Αντώνης Φώσκολος.